Hlavní obsah

Čekala jsem od sebe víc, je to zklamání, přiznává Kvitová po vyřazení na Australian Open

Melbourne

Za poslední tři roky zaznamenala na Australian Open svůj nejlepší výsledek, z konce ve třetím kole turnaje v Melbourne je ale česká tenistka Petra Kvitová zklamaná. "Mám letos za sebou lepší turnaj než loni a předloni, měla bych být šťastná, ale nejsem. Čekala jsem od sebe víc," řekla světová čtyřka na tiskové konferenci po prohře s Američankou Madison Keysovou 4:6 a 5:7.

Foto: Thomas Peter, Reuters

Petra Kvitová v utkání proti Keysové.

Článek

"Je to zklamání, každá porážka bolí a zvláště v úvodu turnaje. Chtěla jsem si zahrát i druhý týden," uvedla.

Proti agresivně hrající 35. hráčce světa Keysové se Kvitová nedostala do rytmu, ač zkoušela na kurtu všechno možné. "Těžko se na porážce hledá něco pozitivního. Každý chce vyhrát a já to dnes nedokázala. Ale tenisový život jde dál. Mám pořád na čem pracovat a musím se snažit vzít si ze začátku roku něco dobrého."

Mladá Američanka podávala rychlostí až 190 km/h, důrazně returnovala a i v úderech od základní čáry byla říznější a přesnější. "Snažila jsem se soustředit na sebe, ale dostávala mě pod tlak a rozhodující byl servis," řekla Kvitová, která pětkrát v utkání o podání přišla. "Měla jsem šance, ale ona hrála bez nervů. Pamatuju si to z doby, kdy jsem byla jako ona a neměla proti favoritkám co ztratit. Taky jsem do toho takhle šla. Přesně tohle ona udělala a odvedla excelentní práci," pochválila Kvitová soupeřku.

Kvitová: Hroutit se z toho nebudeme

Loni na French Open měla Keysová podle měření nejtvrdší údery a mohla se srovnávat i s některými muži. "Proti chlapovi jsme nehrála, takže nevím, ale odzadu mě dostávala pod tlak. Snažila jsem se chodit blíž k základní čáře, trochu si poodstoupit, ale nepomáhalo to. Chtěla jsem i držet míč víc ve hře, ale to není můj styl. Nebylo to pro mě jednoduché, zkoušela jsem to, ale bohužel to nefungovalo," řekla Kvitová.

V Melbourne se hovoří o tom, zda se první grandslam sezóny nehraje příliš brzy po začátku sezóny. Kvitové současný termín v druhé půlce ledna nevadí. "Nikdy jsem si nestěžovala a nemám s tím problém. Je to úplně v pohodě," řekla.

Čtyřiadvacetiletá Kvitová nemá za sebou špatný úvod sezóny. V čínském Šen-čenu došla do semifinále a turnaj v Sydney vyhrála, proto jela do Melbourne jako jedna z favoritek. První dvě kola zvládla bez problémů, ve třetím ale narazila. "Po třech turnajích těžko budu říkat, jestli je něco dobré, nebo špatné. Na kurtu se obecně cítím dobře. Teď to sice nebylo úplně ono, ale hroutit se z toho nebudeme," konstatovala.

Reklama

Související témata: