Hlavní obsah

Vím, co si o Berdychově hře Vallverdu myslí, prozradil Murray před bojem o finále

Nijak nejásá nad tím, že se v semifinále Australian Open vyhne Rafaelu Nadalovi a místo něj narazí na Tomáše Berdycha. Britský tenista Andy Murray si dobře všímá suverénního tažení české jedničky a dobře ví, že ho nečeká v boji o finále nic jednoduchého.

Foto: Thomas Peter, Reuters

Britský tenista Andy Murray ve čtvrtfinálovém duelu Australian Open s domácím Nickem Kyrgiosem.

Článek

„Že se vyhnu Nadalovi, z toho opravdu nijak nejásám. Tomáš totiž zatím hraje velmi dobře. Rafova forma je tady pochopitelně trochu nahoru dolů, moc toho v poslední době nenahrál. Takže jsem ani nebyl překvapen, že vypadl, i když ve třetí sadě se skoro vrátil do zápasu. Do té doby ale viditelně nehrál tak dobře," uvažoval Murray nad příštím soupeřem po čtvrtfinálovém vítězství nad Nickem Kyrgiosem.

S českým tenistou má negativní bilanci 4:6, když poslední dva vzájemné duely vyhrál rodák z Valašského Meziříčí. Před semifinálovou bitvou se pochopitelně hodně mluví o osobě nového Berdychova kouče Daniela Vallverdua, jenž donedávna spolupracoval právě s Murraym.

Berdych dobře zvládá emoce

Brit v tom ale nevidí příliš velký problém. „No, nevím, když jsem se rozešel s Milesem MacLaganem, on začal spolupracovat s Baghdatisem. S ním jsem pak několikrát hrál a neměl jsem s tím sebemenší problém. Jako hráč se prostě s tímhle musíte vypořádat. Můj cíl není porazit Daniho, ale Berdycha," odmítl jakékoliv spekulace.

„Uvidíme, jak se ten zápas bude vyvíjet. Já na druhou stranu vím, co si Dani myslí o Berdychově hře, protože mi to řekl. Takže tohle vlastně je svým způsobem oboustranná výhoda," pokračoval aktuálně šestý hráč světa.

Berdychovo dosavadní tažení v Melbourne na něj nicméně udělalo velký dojem. „Do zápasu si teď určitě vezme získané sebevědomí. Je to velký chlap, míče trefuje parádně a skvěle podává. Na kurtu je hodně klidný, myslím, že dobře zvládá své emoce. Jen prostý pohled na výsledky říká, že na turnaji hraje výborně," dodal dvojnásobný grandslamový šampión.

Dokáže Tomáš Berdych postoupit přes Andyho Murrayho do finále Australian Open?
Ano
79,2 %
Ne
20,8 %
Celkem hlasovalo 73330 čtenářů.

Reklama