Hlavní obsah

Kanada oznámila nominaci na Fed Cup proti Češkám. Bouchardová zatím chybí

Největší kanadská tenisová hvězda Eugenie Bouchardová chybí v prozatím tříčlenné fedcupové nominaci na utkání prvního kola týmové soutěže proti České republice. Světová sedmička po vyřazení ve čtvrtfinále Australian Open uvedla, že o své účasti v nadcházejícím zápase týmové soutěže se rozhodne v příštích dnech. Kanadský kapitán Sylvain Bruneau proto čeká na její vyjádření a jméno čtvrté hráčky oznámí později.

Foto: Thomas Peter, Reuters

Zahraje si Kanaďanka Eugenie Bouchardová proti České republice.

Článek

Proti českým obhájkyním titulu se o víkendu 7. a 8. února v Québecu postaví hráčky z druhé a třetí stovky světového žebříčku Sharon Fichmanová (135.), Gabriela Dabrowská (169.) a sedmnáctiletá Francoise Abandaová (202.), která si může odbýt fedcupovou premiéru.

V domácím výběru chybí vedle loňské wimbledonské finalistky Bouchardové i kanadská dvojka Aleksandra Wozniaková (129.), která hrála naposledy loni na US Open, po němž se podrobil operaci ramene.

Český kapitán Petr Pála v úterý nominoval do Kanady Lucii Hradeckou (141.) a tři debutantky Karolínu Plíškovou (20.), Terezu Smitkovou (68.) a Denisu Allertovou (107.). Omluvily se mu Petra Kvitová a Lucie Šafářová, hlavní strůjkyně fedcupových triumfů v letech 2011, 2012 a 2014, a také Barbora Záhlavová-Strýcová, Klára Koukalová a Kateřina Siniaková.

V případě neúčasti Bouchardobé by české tenistky byly podle žebříčku v zápase jasnými favoritkami. S Kanadou hrály v soutěži pětkrát a vždy zvítězily.

"I bez Kvitové a Šafářové je český tým hodně nebezpečný," uvedl Bruneau. "Vsadili na mládí. Plíšková a Smitková jsou vycházející hvězdy a zaslouží si náš respekt. Hlavní pro nás je připravit se co nejlépe na opravdu těžké bitvy," prohlásil kanadský kapitán.

Reklama

Související témata: