Hlavní obsah

Nastoupí Bouchardová? Fedcupový tým vyrazil do kanadského mrazu

Praha

Po příletu z Austrálie pár dnů pobyly doma a včera dopoledne už zase vyrazily na opačný konec světa. České tenistky cestu za obhajobou Fed Cupu zahájí v oslabené sestavě proti Kanadě v mrazivém Québeku.

Foto: Michal Doležal, ČTK

České tenistky zprava Denisa Allertová, Tereza Smitková, Lucie Hradecká, Karolína Plíšková a kapitán týmu Petr Pála jsou na cestě k utkání 1. kola Fed Cupu v Kanadě.

Článek

První kolo odehraje tým Petra Pály ve složení Karolína Plíšková, Lucie Hradecká, Tereza Smitková a Denisa Allertová. Síla soupeřek se odvine podle toho, zda za ně nastoupí světová sedmička Eugenie Bouchardová.

„Prý se rozhodne v pondělí. Nám je to ale úplně jedno, uvidíme na místě, jestli bude trénovat nebo ne. Podle toho se začneme připravovat. Nebudeme si ale nic nalhávat, když Bouchardová nebude hrát, tak jsme jasnými favority a měli bychom to zvládnout. Pokud nastoupí, tak to je velice otevřené. Jsem ale rád, že jsme tak silný tým, že i když proti nám naskočí hráčka z desítky, tak by to mělo být vyrovnané," soudí Pála.

Bez tradičních tahounek Kvitové a Šafářové obstará roli jedničky Karolína Plíšková. „Jsem docela zvědavá, jak to všechno zvládnu," řekla dvaadvacetiletá hráčka, která by se zkušenou Lucií Hradeckou mohla nastoupit i v deblu.

„Karolína je dvacátá na světě a bude jednou z opor Fed Cupu. Vzhledem k tomu jak zvládá těžké zápasy, tak se o ni nebojím," prohlásil Pála, který si do Kanady vzal lyžařskou bundu. V dějišti zápasu je totiž dvacetistupňový mráz. „Jenom musím dokoupit někde pořádné boty," vykládal kapitán.

Co o startu Bouchardové soudí Češky?
Karolína Plíšková: „Osobně si myslím, že nastoupí. Má to doma a určitě jí za to dají slušné peníze. Sice má potom přihlášené Antverpy a nabitý program, ale myslím, že ji ukecají a hrát bude. Utkala jsem se s ní dvakrát a pokaždé prohrála těsně ve třetím setu, ale budu připravená."
Lucie Hradecká: „Není to otázka týmu Kanady, ale jenom její, jak se rozhodne. Víme, jak jsou Fed Cupy vysilující. Bude taky záležet, jestli bude chtít obětovat turnaj v Antverpách."

Reklama

Související témata: