Hlavní obsah

OBRAZEM: Černé podkolenky vítězí, Šafářová si padla do noty s tenisovou Lady Gaga

Melbourne

Ani Petra Kvitová, ani Tomáš Berdych. Český tenis se na prvním letošním grandslamovém turnaji radoval ze zisku trofeje díky Lucii Šafářové, která po boku Bethanie Mattekové-Sandsové vyhrála ženskou čtyřhru. Šafářové tak v Melbourne parádně vyšel experiment s 29letou Američankou, která jakožto postrach módní policie proslula výstřelky na kurtu i mimo něj.

Foto: Rob Griffith, ČTK/AP

Černé podkolenky Bethanie Mattekové-Sandsové v kontrastu s růžovým kompletem Lucie Šafářové.

Článek
Fotogalerie

Kdepak bílý sport. Na záplavu barev na kurtu si už tenisoví diváci zvykli. Příšerným černým podkolenkám Bethanie Mattekové-Sandsové však přijde na chuť asi málokdo.

Jenže co na plat, funguje to. I Lucka už to teď moc dobře ví. Při pohledu na fotografie z oslav svého prvního deblového grandslamového titulu i při kontrole účtů. Matteková-Sandsová je v letošním finančním žebříčku na šestém místě (362 634 dolarů) a Šafářová (288 718) na devátém, třeba Petra Kvitová (238 987) je navzdory singlovému titulu ze Sydney až jedenáctá.

Šafářová s Mattekovou-Sandsovou přitom vytvořily deblový pár poprvé v kariéře, ale báječně si sedly a probily se až do finále, kde porazily Číňanku Čeng Ťie a Chan Yung-Jan z Tchaj-wanu 6:4, 7:6.

Co ještě Wimbledon nikdy neviděl

Matteková-Sandsová se zpočátku kariéry proslavila více módními výstřelky než uměním na kurtu. Hrála v oděvu s leopardím vzorem či růžovém baretu, je běžné, že místo ponožek obléká dlouhé podkolenky.

Američanka obdivuje populární zpěvačku Lady Gaga a je to na ní znát. Nejvíc asi módní policii vystrašila v létě 2011. Tehdy do puntíku splnila výstrahu, že Wimbledonu předvede, co ještě nikdy neviděl. Přišla na kurt oblečená do saka s třásněmi a posetého od ramen až po předloktí rozpůlenými tenisovými míčky.

„Nebojte, hrát v tom nebudu. Na to je moc těžký," smála se při vědomí, že by jí hrozilo za porušení pravidla o nevhodném oblečení vyloučení z All England Clubu.

Návrháře si vypůjčila od zpěvačky

Na londýnskou trávu už způsobně nastoupila podle předpisů v bílém, ale jen s jedním rukávem dlouhým a druhým krátkým, aby bylo vidět její tetování... Pod očima navíc měla černé stíny a v nich stříbrné B.

Originální sako Mattekové-Sandsové připravil britský módní návrhář Alex Noble, jenž spolupracuje právě s Lady Gaga.

Od stejného návrháře si Američanka oblékla kanárkově žlutou róbu na party před Wimbledonem. Korzet šatů, ramínka i korunka byly celé poseté žlutými půlenými tenisáky.

Jenže extravagance sem, extravagance tam. Šafářová ví, že si vybrala dobře...

Reklama