Hlavní obsah

Chorvatský tenista Karlovič dotahuje Connorsův věkový rekord

Delray Beach

Týden před 36. narozeninami dokázal chorvatský tenista Ivo Karlovič získat turnajový titul a stal se nejstarším vítězem na ATP Tour od roku 1989. V Delray Beach hráč vysoký 211 cm převálcoval mnohem mladší soupeře servisem, který mu skvěle vycházel; díky 91 esům během celého týdne vytvořil rovněž nový rekord turnaje.

Foto: Alan Diaz, ČTK/AP

Chorvatský tenista Ivo Karlovič s trofejí pro vítěze turnaje v Delray Beach

Článek

Karlovič ve finále porazil o deset let mladšího Američana Donalda Younga dvakrát 6:3 a radoval se z šesté trofeje v kariéře, první po dvou letech. Loni hrál čtyřikrát o titul, ale nebyl úspěšný ani jednou. Blíží se tak rekordu Jimmyho Connorse, který před 26 lety vyhrál turnaj v Tel Avivu v 37 letech.

"V tomhle věku je to opravdu neuvěřitelný pocit a dává mi to hrozně moc sebevědomí do dalších turnajů," řekl Karlovič. Do sportovního důchodu se nechystá, jak dlouho ale vydrží mezi mladými soupeři, netuší. "Těžko říct, zda si udržím tak vysokou úroveň, ale po fyzické stránce se cítím, jako by mi bylo dvacet. Jsem zdravý, rychlý i silný. Když si dělám testy, jsou stejné jako před osmi lety," prozradil.

Young si zahrál finále podruhé v kariéře, znovu neúspěšné. "Je strašně těžko čitelné, kam bude servírovat. Může trefit opravdu každé místo na kurtu," přiznal. Od Karloviče ve finále dostal 13 es a všech sedm brejkbolů mu chorvatský "obr" odvrátil.

Reklama