Hlavní obsah

Cibulková jde na operaci paty, nestihne Roland Garros

Tenistka Dominika Cibulková v pondělí podstoupí operaci paty a přijde o celou antukovou část sezóny. Nezúčastní se tak ani grandslamového Roland Garros. Slovenská hráčka by se ráda vrátila na kurty v červnu na trávě před Wimbledonem.

Foto: Profimedia.cz

Slovenská tenistka Dominika Cibulková.

Článek

Třiadvacátá hráčka světa Cibulková chtěla jít s problémovou levou nohou na operaci až na podzim po US Open. Na únorovém turnaji v Antverpách si však zranění obnovila a zákrok, při němž jí lékaři odstraní výrůstek na patě, už nemohla odkládat.

„Vím o nevyhnutelnosti operace pět šest dnů, také jsem si poplakala. Dva roky jsem to tlačila před sebou a neměla jsem odvahu podstoupit zákrok, ale teď je to ve stadiu, že bez ohledu na to, co chci, prostě na operaci musím," řekla na páteční tiskové konferenci v Bratislavě Cibulková.

Pětadvacetiletá Slovenka očekává, že kvůli několikaměsíční pauze může v žebříčku klesnout až do sedmé desítky. „Ale neřeším to. Vím, že mám kvalitu na to, abych se opět vrátila na někdejší příčky," uvedla finalistka loňského Australian Open. Pokud rekonvalescence půjde podle plánu, ráda by se vrátila začátkem června na trávě v Hertogenboschi.

Reklama