Hlavní obsah

Austrálii jsme mohli porazit i v oslabené sestavě, litoval Navrátil. Teď doufá v návrat Berdycha a Štěpánka

Marek BurkertSport.czPrávo

Když zjistil, že ve čtvrtfinále by na český tým vyšel Kazachstán, začal se Jaroslav Navrátil mračit ještě víc. Místo dalšího tažení k trofeji teď ale jeho tým čeká zářijová baráž. „Nejdůležitější je, aby se vrátili Berdych se Štěpánkem,“ nevidí zatím jinou cestu český daviscupový kapitán.

Foto: Jaroslav Ožana, ČTK

Nehrající daviscupový kapitán Jaroslav Navrátil si podává ruku s Lukášem Rosolem po porážce od Bernerda Tomice.

Článek
Fotogalerie

Takže smutek?

Jsem zklamaný. I v této sestavě bez prvních dvou hráčů jsme měli na to Australany porazit. Největší škoda je, že Lukáš Rosol bojoval, nechal tam, co mohl, ale scházel tomu bod, který by nám hodně pomohl. Psychicky není na začátku roku v pohodě. V tie breacích Tomic jen čekal a chyby přišly od Lukáše. Škoda.

Ve čtvrtfinále jste mohli nastoupit doma proti Kazachstánu.

Hrát proti nim s Tomášem Berdychem by bylo hodně nadějné, i když v roce 2011 jsme s nimi v Ostravě prohráli. Mohli jsme být v semifinále, teď se bude hrát baráž. Nejdůležitější bude, aby se vrátili do týmu Tomáš s Radkem Štěpánkem.

Baráž vás může zavést na nejrůznější místa. Nemáte obavy?

Důležité bude, jestli to bude doma, nebo venku. Můžeme do Jižní Ameriky na antuku... Bude záležet, jak se dá Radek dohromady. Když se nedá do kupy, tak jestli Tomáš bude v pohodě. Těch věcí je dost. Počkáme si na soupeře a promluvíme si s Berdychem.

Když budou chybět strůjci nejslavnější éry, tak těch baráží může být v budoucnu víc a víc, nemyslíte?

To pak musíme hrát s tím, co máme. Lukáš, Jirka Veselý, Pavlásek a čtvrtý hráč se uvidí. Je tam za nimi díra, nemáme další mladé hráče. Mertlovi je 34, Štěpánkovi a Hernychovi 36.

Nezávidíte trochu fedcupovému kapitánu Pálovi, který může vybírat ze spousty jmen?

Na jednu stranu jo, ale on pak řeší situace, které jsou nepříjemné pro ty hráčky. Spíš závidím Australanům. Ti mají tým s velikou budoucností.

Udrží se čeští tenisté ve Světové skupině Davis Cupu?
Ano
65 %
Ne
35 %
Celkem hlasovalo 5346 čtenářů.

Reklama

Související témata:
  4 : 6, 2 : 6 Macháč - Sinner 4 : 6, 2 : 6 konec
20240327T20 : 00:00+0100
Macháč vs. Sinner
Macháč vs. Sinner
Macháč
Sinner