Hlavní obsah

Berdych - Monfils 6:3, 3:2 skrečBerdych je v Miami ve čtvrtfinále, zraněný soupeř zápas vzdal. Plíšková dohrála

Aktualizováno

Tenista Tomáš Berdych postoupil na turnaji v Miami do čtvrtfinále. Jeho francouzský soupeř Gaël Monfils osmifinálový souboj za stavu 3:6 a 2:3 kvůli zranění po nešťastném pádu vzdal. S turnajem se naopak rozloučila Karolína Plíšková po čtvrtfinálové prohře s devátou nasazenou Andreou Petkovicovou z Německa 4:6, 2:6.

Foto: Geoff Burke, Reuters

Tomáš Berdych na turnaji v Miami.

Článek

O postup do semifinále, které si v Miami zahrál i loni, se Berdych utká s Juanem Mónacem.  Argentinský tenista porazil Španěla Fernanda Verdasca, přemožitele Rafaela Nadala z 3. kola, dvakrát 6:3, s Berdychem ale všech šest předchozích duelů prohrál. Naposledy se utkali v semifinále Davisova poháru v roce 2012.

Osmý nasazený Berdych měl zápas po odvráceném brejkbolu v úvodním gamu pod kontrolou a první set získal za 40 minut. Ve druhé sadě se Monfilsovi ve čtvrté hře při dobíhání míčku za základní čarou zasekla bota a Francouz upadl. Berdych oběhl síť a došel až k soupeři, ležícímu na zemi za základní čarou. Zvedl mu raketu, pak podal Monfilsovi ruku, pomohl mu na nohy a donesl mu raketu k lavičce.

Fyzioterapeut mu poté na kurtu napravoval záda v oblasti beder a kyčle a Monfils zkusil dál hrát. V následujícím gamu mu ale dělal problémy především pohyb do stran, ztratil servis bez zisku jediného míčku a zápas vzdal.

"Je mi Gaëla líto," řekl Berdych na webu ATP Tour. "Tohle není ideální konec zápasu, ale tak to je. Stalo se, já jsem postoupil a to se počítá. Teď je třeba se posunout dál a soustředit se na další zápas," řekl Berdych, který si pod vedením kouče Daniela Vallverdua z Venezuely vylepšil letošní bilanci na 22 výher a pět porážek. I na šestém letošním turnaji si tak zahraje minimálně čtvrtfinále.

Plíškové odešel servis

Třiadvacetiletá Plíšková se proti Petkovicové nemohla spolehnout na svoji největší zbraň - servis. Češka, která v této sezóně nastřílela nejvíce es ze všech hráček, dala jen jedno nechytatelné podání a celkem pětkrát svůj servis ztratila.

V prvním setu ještě Plíšková srovnala z 1:4 na 4:4, ale pak prohrála pět her v řadě a už se do zápasu nevrátila. Navíc udělala 27 nevynucených chyb, zatímco soupeřka jen deset.

Andy Murray porazil ve třech setech Jihoafričana Kevina Andersona a jako šestačtyřicátý hráč v historii dosáhl na okruhu ATP hranice 500 vítězství. To ještě žádný britský tenista nedokázal, Tim Henman zakončil kariéru s 496 vyhranými zápasy.

Tenisový turnaj mužů a žen v Miami (tvrdý povrch):
Muži (dotace 5 381 235 dolarů):
Dvouhra - 4. kolo:
Berdych (8-ČR) - Monfils (17-Fr.) 6:3, 3:2 skreč.
Mónaco (Arg.) - Verdasco (29-Šp.) 6:3, 6:3
A. Murray (3-Brit.) - Anderson (15-JAR) 6:4, 3:6, 6:3
Thiem (Rak.) - Mannarino (28-Fr.) 7:6 (7:5), 4:6, 7:5
Ferrer (6-Šp.) - Simon (12-Fr.) 7:6 (7:5), 6:0.
Ženy (dotace 5 381 235 dolarů):
Dvouhra - čtvrtfinále:
Petkovicová (9-Něm.) - Karolína Plíšková (14-ČR) 6:4, 6:2.

Reklama

Související témata: