Hlavní obsah

Berdych - Mónaco 6:3, 6:4Berdych je v Miami mezi posledními čtyřmi, čeká ho Murray

Nejlepší český tenista Tomáš Berdych zdolal ve čtvrtfinále turnaje v Miami Argentince Juana Mónaca po setech 6:3 a 6:4 a postoupil do semifinále. V zápase o finále prestižního turnaje se utká se čtvrtým hráčem světa Andym Murraym z Velké Británie.

Foto: Geoff Burke, Reuters

Radost Tomáše Berdycha po vítězství nad Juanem Mónacem z Argentiny.

Článek

Mónaca porazil devětadvacetiletý Berdych i v sedmém vzájemném zápase v kariéře. V prvním setu rozhodl brejkem na 5:3 a ve druhém na 5:4. V obou případech pak set ukončil čistou hrou při svém podání. Zvítězil tak za 92 minut.

"Byl to velice těžký a vyrovnaný zápas. On hrál velice rychle a tlačil každý míčem. Bylo tam několik opravdu dlouhých výměn, ale já si dokázal vytvořit příležitosti a ve složitých podmínkách je využít," hodnotil Berdych na webu ATP Tour.

Semifinále v Miami si Berdych zahraje počtvrté v kariéře. Do finále se dostal jen před pěti lety, ale duel o titul tehdy prohrál s Andym Roddickem z USA.

K postupu do finále nyní musí porazit Murrayho. S Britem sice má český hráč pozitivní bilanci 6:5, ale poslední zápas letos v semifinále Australian Open ve vypjaté atmosféře prohrál. V Melbourne získal první set, ale ve druhém dostal 'kanára' a ztratil i další dvě sady.

"Pozitivní bylo, že jsem uhrál set, jelikož Murray odehrál v Melbourne velice dobrý turnaj a předváděl výborný tenis," vrátil se Berdych k lednovému duelu a k tomu nadcházejícímu dodal: "Cílem je připravit plán, který pak musím naplnit."

Tenisový turnaj mužů a žen v Miami (tvrdý povrch):
Muži (dotace 5 381 235 dolarů):
Dvouhra - čtvrtfinále:
Berdych (8-ČR) - Mónaco (Arg.) 6:3, 6:4
Murray (3-Brit.) - Thiem (Rak.) 3:6, 6:4, 6:1.
Ženy (dotace 5 381 235 dolarů):
Dvouhra - čtvrtfinále:
Halepová (3-Rum.) - Stephensová (USA) 6:1, 7:5.

Reklama

Související témata: