Hlavní obsah

Berdych znovu proti Murraymu. Žhavá odveta je přichystaná

Miami

Explozivní semifinále Australian Open se po dvou měsících dočká opakování v Miami. Nejlepší český tenista Tomáš Berdych se dnes o postup do druhého letošního finále utká s Andym Murrayem. Zápas můžete sledovat od 19 hodin v podrobné on-line reportáži na Sport.cz, živě jej vysílá Nova Sport.

Foto: Geoff Burke, Reuters

Tomáš Berdych už se v Miami těší na semifinále, vyzve v něm v třaskavém duelu Andyho Murrayho.

Článek

Na žhavé melbournské střetnutí z 29. ledna by se nejspíš vcelku rychle zapomnělo, kdyby ho peprnými výrazy na Berdychovu adresu neokořenila Britova přítelkyně Kim Searsová. „Tady to máš, ty zku...nej českej parchante," vypadlo ze sedmadvacetileté Murrayho snoubenky při vyhroceném závěru první sady.

Milovnice umění Searsová by měla být přítomna i miamskému duelu, při čtvrtfinálovém utkání s Rakušanem Thiemem podporovala Murrayho z hráčské lóže.

Berdycha do semifinále postrčila výsledkově jednoznačná výhra 6:3, 6:4 nad Argentincem Juanem Mónakem. Historii vzájemných duelů si tak česká jednička upravila na impozantních 8:0.

„Byl to ale těžký a hodně vyrovnaný zápas. Mónaco hrál dost rychle a tlačil každým míčem. Bylo tam několik docela dlouhých výměn, ale já si dokázal vytvořit příležitosti a ve složitých podmínkách je nakonec využít," pochvaloval si Berdych, který ve třetím kole s Australanem Tomicem odvracel dokonce čtyři mečboly. Jenže nyní se chystá na semifinále, do něhož se mu v Miami podařilo postoupit počtvrté v kariéře. Pouze v roce 2010 však na Floridě hrál finále.

Přidá ke konzistentním výkonům i trofej?

Vzájemný duel s Murrayem bude výjimečný i v tom, že Berdycha od nové sezóny trénuje Venezuelan Vallverdu, jenž působil v Britově trenérském týmu. „Naším cílem je připravit dobrý plán, který bude fungovat, a pak ho i naplnit," tvrdil český borec.

Letos ještě nezískal turnajový titul, ale předvádí výjimečně konzistentní výkony. Zápasovou bilanci má 23:5 a v hodnocení ATP Race, které zohledňuje výkony za kalendářní rok, je třetí za Djokovičem a právě Murrayem.

Díky postupu do semifinále v Miami navíc Berdych předstihl Wawrinku a vrátí se minimálně na osmou příčku světového žebříčku. Pokud by však skóre vzájemných duelů s Murrayem upravil na 7:5, byl by sedmý. A v případě celkového triumfu dokonce šestý...

Postoupí Tomáš Berdych přes Andyho Murrayho do finále turnaje v Miami?
Ano
66 %
Ne
34 %
Celkem hlasovalo 6686 čtenářů.

Reklama

Související témata: