Hlavní obsah

České tenistky vítali v Ostravě dopingoví komisaři

Český fedcupový tým se včera poprvé sešel v Ostravě, kde se o víkendu utká o postup do finále s Francouzkami. Společný program tenistek měl začít v pravé poledne obědem, ovšem nabourala ho přepadovka dopingových komisařů. „Jen jsem otevřela dveře hotelového pokoje, už mě hnali na moč a krev,“ smála se Barbora Strýcová.

Foto: Jaroslav Ožana, ČTK

Zleva Karolína Plíšková, Petra Kvitová, Lucie Šafářová a Barbora Strýcová.

Článek

„Vyrážela jsem z Plzně v šest ráno. Jsem malinko unavená. Ale na druhou stranu jsme na to zvyklé a docela jsme jejich návštěvu čekaly," řekla Strýcová, se kterou musely na odběr i Petra Kvitová a Lucie Šafářová.

„Karolínu Plíškovou to asi čeká večer," doplnil nehrající kapitán českého týmu Petr Pála. „Místo ve dvanáct jsme tak jedli až v jednu. Trochu se nám ten pondělní program celý posunul a protáhl. Ale to nevadí. Nálada je výborná," komentoval Pála.

Hráčky přijely do Ostravy zdravé, bolavou krční páteř doléčila i Lucie Šafářová. „Bolest mi vystřelovala až do ruky, ale už je to v pořádku. Minulý týden jsem začala trénovat," svěřovala se Šafářová.

Na start v téměř domácím prostředí se těší rodačka z nedalekého Bílovce Petra Kvitová, pro kterou bude souboj s Francií první ostrý start od chvíle, kdy před zhruba měsícem odložila raketu kvůli fyzickému i psychickému vyčerpání. „Těšila jsem se moc. Tím, že tady budu s holkama, bude ten návrat o to snazší," uvedla předpokládaná česká jednička.

Reklama

Související témata: