Hlavní obsah

Ruce docela ušly, ale nohy ne, popisovala nervózní comeback Kvitová

Ostrava

Tatínek v hledišti byl při mečbolech minimálně stejně nervózní jako jeho dcera na kurtu. Petra Kvitová však svůj návrat do velkého tenisového světa zvládla. Po výhře nad Mladenovicovou se českým tenistkám přiblížilo další finále.

Foto: David W Cerny, Reuters

Petra Kvitová během utkání s Francouzkou Mladenovicovou v semifinále Fed Cupu.

Článek

Spokojená?

Výhra je výhra, o to speciálnější, že je to 2:0 a máme dobře nakročeno. Ten zápas nebyl jednoduchý, ale jsem ráda, jak jsem ho zvládla před domácím publikem.

Co bylo při comebacku nejtěžší?

Zápas je jiný než trénink a ukázal mi, co musím zlepšit. Šla jsem na hráčku, která nemá co ztratit a mohla hrát uvolněně. Ale v důležitých chvílích jsem ty míče zahrála.

Ulevilo se vám hodně?

No, přišla jsem si, že mám někdy místo svalů dřevo. Ruce šly, ale nohy moc ne. Byla jsem nervózní a zatažená, ale když jsem jí brejkla, tak jsem se trochu uklidnila.

Nabudil vás i obrat, jaký ve své dvouhře předvedla Lucie Šafářová?

Kdyby Garciaová proměnila mečbol, tak by to pro mě asi nic nezměnilo, ale je mnohem lepší,  jak to Lucka otočila. V šatně jsem na to ani nemohla koukat. Když to dotáhla do tie breaku, tak už jsem věřila, že ji zválcuje.

Z čeho tedy máte nejlepší pocit?

Sem tam mi padla pěkná zatáčka zleva, taky return druhého servisu nebyl špatný. Poslední dva gamy byly také docela dobré. Jen ty nohy jsem měla těžké, ale to bylo i kvůli nervům.

Reklama