Hlavní obsah

O turnaj WTA v Praze se zajímá Jankovičová, táhnout mají Češky

Praha

Bývalá světová jednička Jelena Jankovičová se možná objeví na antukových kurtech pražské Sparty, kde se příští týden uskuteční turnaj WTA Tour J&T Banka Prague Open. Srbka projevila zájem o divokou kartu a o její účasti se rozhodne do pátku. Hlavními taháky akce, dotované částkou 250 tisíc dolarů, jsou ale domácí hvězdy v čele s Karolínou Plíškovou a Lucií Šafářovou.

Foto: REUTERS/John Sommers II

V Praze si možná zahraje i bývalá světová jednička Jelena Jankovičová.

Článek

Vedle světové dvanáctky Plíškové a třináctky Šafářové mají jistou účast v hlavní soutěži třiadvacátá hráčka žebříčku Barbora Strýcová a Tereza Smitková (60. WTA). Do turnaje se můžou dostat buď přímo, z kvalifikace, či díky volné kartě Kateřina Siniaková (76.), Klára Koukalová (85.) a Denisa Allertová (93.).

Další hráčky jako Lucie Hradecká nebo Barbora Krejčíková, kterou vede bývalá vítězka Wimbledonu Jana Novotná, nastoupí do kvalifikace. V té budou i mladé tenistky Markéta Vondroušová, Marie Bouzková a Gabriela Pantůčková.

"Je to příležitost vidět hrát na domácí půdě české holky, které jsou pro nás prioritou. I pro českého diváka jsou atraktivnější, proto jim chceme dát i divoké karty," řekla na dnešní tiskové konferenci ředitelka turnaje Petra Černošková.

Jankovičová se ještě nerozhodla

Rozdělování divokých karet na turnaje WTA je poměrně složité. Jedinou jistotu má do hlavní soutěže zatím díky titulárnímu partnerovi turnaje Slovenka Kristina Schmiedlová (585.). O majitelkách zbylých tří karet se rozhodne do pátečního odpoledne. Jednu by mohla dostat dostat světová osmnáctka Jankovičová, která má jako hráčka světové dvacítky při žádosti o divokou kartu přednost před ostatními. "Vyměnili jsme si maily s jejím manažerem, ale ještě se nerozhodla," řekla Černošková.

Nejvýše nasazenou by měla být světová desítka Carla Suárezová ze Španělska, která letos už dvakrát porazila Kvitovou. Dvojkou bude Plíšková, trojkou Šafářová. Diváci uvidí i dvojnásobnou grandslamovou šampionku Světlanu Kuzněcovovou z Ruska, Italku Camilu Giorgiovou či nadějnou Švýcarku Belindu Bencicovou.

"Startovní pole je na to, že jde o nejmenší turnaj na WTA, dost silné. Pro diváky je ale dobře, že přijede tolik dobrých hráček," řekla Karolína Plíšková.

Diváci budou mít stejně jako na předchozí turnaje ITF Sparta Prague Open, na které turnaj WTA navazuje, vstup zdarma. Pořadatelé plánují postavit centrální dvorec s kapacitou 2500 lidí, pro které by měla do Stromovky fungovat kyvadlová doprava.

Reklama

Související témata: