Hlavní obsah

Siniaková a Koukalová rozšíří řady českých tenistek v Praze

Praha

Kateřina Siniaková a Klára Koukalová rozšíří řady českých tenistek v hlavní soutěži turnaje WTA Tour J&T Banka Prague Open, který se v pražské Stromovce uskuteční příští týden. Naději má ještě Denisa Allertová.

Foto: Petr Horník, Právo

Český tým (zleva) Andrea Hlaváčková, Lucie Hradecká, Klára Koukalová, Lucie Šafářová, nehrající kapitán Petr Pála a Petra Kvitová s trofejí.

Článek

Ve dvouhře na antukových kurtech Sparty se tak objeví nejméně šest domácích hráček. Už dříve měly jistý start Karolína Plíšková, Lucie Šafářová, Barbora Strýcová a Tereza Smitková.

Siniaková (76. v žebříčku WTA) se dostala do turnaje díky odhlášení Slovenky Magdaleny Rybárikové kvůli zranění. Koukalová obdržela divokou kartu. "Jak jsme deklarovali během příprav, přejeme si maximální počet Češek, proto jsme kartu dali sparťanské hráčce Koukalové," řekla ČTK ředitelka turnaje Petra Černošková.

Pořadatelé nejspíš budou mít k dispozici ještě jednu divokou kartu, kterou by obdržela Allertová (93.). To závisí na tom, zda do pátku do 16 hodin neprojeví zájem o účast hráčka světové dvacítky, která by případně měla přednost. Start Srbky Jeleny Jankovičové, která se o turnaj zajímala, je nepravděpodobný.

Další české tenistky Lucie Hradecká, Barbora Krejčíková, kterou vede bývalá vítězka Wimbledonu Jana Novotná, Markéta Vondroušová, Marie Bouzková a Gabriela Pantůčková nastoupí do víkendové kvalifikace.

Hlavní soutěž začne v pondělí a finále bude v sobotu 2. května od 11:00.

Reklama

Související témata: