Hlavní obsah

Murray se ostře pustil do Rosola: Všichni na okruhu tě nenávidí!

Jakoby měl britský tenista Andy Murray na české tenisty spadeno. Zatímco po Tomáši Berdychovi během Australian Open vulgárně štěkla jeho současná manželka Kim, na turnaji v Mnichově už si na adresu jiného českého hráče ulevil sám.

Andy Murray vs. Lukáš Rosol

 
Článek

Tentokrát šlo ale o Lukáše Rosola, jenž britského favorita nečekaně potrápil. V prvním setu předvedl brněnský rodák parádní obrat z 1:4 na 6:4. Před druhým setem pak mezi oběma hráči vzplály emoce.

Když se vraceli na kurt Rosol do Murrayho lehce narazil ramenem, na což Brit reagoval velmi podrážděně. Při čekání na servis českého hráče si pak zanadával.

"Děláš to každý týden. Nikdo tě na okruhu nemá rád. Každý tě nenávidí," soptil Murray. Jeho výlev musel tlumit i hlavní rozhodčí. Skotský tenista si navíc vysloužil negativní reakce od českých fanoušků na tribun, kteří křičeli „fuj". Murray následně zápas otočil a bez větších problémů zvítězil.

Rosol se namočil do podobného incidentu před třemi roky ve Wimbledonu při své nejslavnější výhře, když do něj narazil při výměně stran Rafael Nadal. „Překvapilo mě, že to udělal ve Wimbledonu, ale jenom jsem se tomu zasmál. Čekal jsem, že něco přijde, že se mě pokusí rozhodit. Bylo to trošku dětinské," popisoval tehdy situaci český reprezentant.

Reklama

Související témata:
  4 : 6, 2 : 6 Macháč - Sinner 4 : 6, 2 : 6 konec
20240327T20 : 00:00+0100
Macháč vs. Sinner
Macháč vs. Sinner
Macháč
Sinner