Hlavní obsah

Kvitová ukončila spolupráci s kondičním koučem Stoberem

Tenistka Petra Kvitová po půl roce ukončila spolupráci s německým kondičním trenérem Alexem Stoberem. Světová čtyřka dnes před turnajem v Římě oznámila, že se jejich cesty rozešly už před Madridem, kde minulý týden vyhrála. Informaci přinesly deník MfDnes a server iDnes.cz.

Foto: Daniel Ochoa de Olza, ČTK/AP

Petra Kvitová po výhře nad Ruskou Světlanou Kuzněcovovou.

Článek

Kvitová najala Stobera, který byl zároveň i fyzioterapeutem a v minulosti se staral třeba o Číňanku Li Na či Američana Peta Samprase, loni v listopadu. Pod jeho vedením tvrdě pracovala na kondici, zhubla a spolupráci si zpočátku pochvalovala. Na konci února si ovšem náhle vzala skoro na dva měsíce volno kvůli únavě.

"Po přestávce, kterou jsem absolvovala, jsem chtěla dělat některé věci trošku jinak a v dané části sezony jsem se rozhodla soustředit hlavně na tenis jako takový," citoval Kvitovou, která už je v Římě, pro ČTK její mluvčí Karel Tejkal.

Dvojnásobná wimbledonská vítězka vyměnila kondičního trenéra už poněkolikáté. Zpočátku pracovala s Jozefem Ivankem. Od půlky září 2013 do loňského Roland Garros byl jejím koučem Marek Všetíček, o jehož služby se dělila se svým tehdejším přítelem Radkem Štěpánkem. Po rozchodu najala dočasně do konce minulé sezony Slováka Branislava Bundzika z prostějovského klubu, kde trénuje.

Reklama

Související témata: