Hlavní obsah

Veselý - Krajinovič 6:4, 6:4Veselý už je v Prostějově v semifinále

Prostějov

Jiří Veselý postoupil do semifinále antukového challengeru v Prostějově, když zdolal devětadevadesátého hráče světa Srba Filipa Krajinoviče 6:4, 6:4. Obhájce loňského vítězství nemusel tentokrát tak tvrdě bojovat jako v předchozích dvou kolech. V každém setu sebral Srbovi jeden servis, a protože ten svůj, byť někdy s obtížemi, si podržel, bez větších problémů zaslouženě zvítězil.

Foto: Luděk Peřina, ČTK

Jiří Veselý na turnaji kategorie challenger UniCredit Czech Open v Prostějově.

Článek

„Věděl jsem, co mohu od něj očekávat, hlavně, že se nebude dobře hýbat a to se potvrdilo. A bylo to z mé strany lepší než dosud, byť tomu pořád něco chybí. I s nehezkou hrou mohu vyhrát. Držel jsem ho v bekhendu, který hraje jen do krosu, a když jsem to potřeboval, dokázal jsem si pomoci dobrým úderem. Pozitivní je i to, že nervozita, která mě tady svazuje, jde pomalu stranou a již ze sebe dokáži vymačkat víc," uvedl Veselý.

O finále si to rozdá s dosavadním překvapením turnaje Bělorusem Vladimirem Ignatikem, který jako 253. hráč žebříčku ATP prošel do hlavní soutěže z kvalifikace.

„Hrál jsem s ním jen jednou a zdolal ho ve třech setech. Nic snadného to asi nebude. Lidi mě však poženou a bud-li trpělivý a produkovat svou hru, měl bych to zvládnout," dodal Veselý.

Ve druhém semifinále se střetnou Brazilec Joao Souza se Srbem Laslo Djerem.

Tenisový turnaj mužů kategorie challenger UniCredit Czech Open v Prostějově (antuka, dotace 106 500 eur):
Dvouhra - čtvrtfinále:
Veselý (2-ČR) - Krajinovič (Srb.) 6:4, 6:4
Ignatik (Běl.) - Ghem (Braz.) 7:6 (7:5), 6:4
Djere (Srb.) - Lajovič (6-Srb.) 4:6, 6:4, 6:2
Souza (7-Braz.) - Granollers (3-Šp.) 3:6, 6:4, 6:4

Reklama

Související témata: