Hlavní obsah

Je to napůl splněný sen, jásala Šafářová po postupu do finále French Open

Paříž

Česká tenistka Lucie Šafářová byla po čtvrtečním postupu do finále Roland Garros plná emocí. Na kurtu Philippe-Chatriera si ve dvou setech poradila se Srbkou Anou Ivanovičovou (oba sety Češka vyhrála shodně 7:5) a pak si mohla naplno užívat oslavy. V sobotu si poprvé v kariéře zahraje o grandslamový titul v singlu, a jak přiznala, zatím má splněno napůl. Sedmadvacetiletá rodačka z Brna nastoupí proti světové jedničce Sereně Williamsové.

Foto: Francois Mori, ČTK/AP

Lucie Šafářová jásá, v sobotu si v Paříži zahraje o svou první grandslamovou trofej ve dvouhře.

Článek
Fotogalerie

To však ještě třináctá nasazená Šafářová po svém souboji se srbskou kráskou netušila. Bezprostředně po duelu proti Ivanovičové si na pařížské antuce užívala slastné chvíle.

„Jsem neskutečně šťastná. Je to úžasné, napůl splněný sen. Na turnajích se pohybuji už 12 let, ale konečně jsem dosáhla takového úspěchu," radovala se Šafářová na oficiálním webu French Open.

V úvodu semifinálové sady to ale na velký výsledek nevypadalo. Česká tenistka prohrávala 2:5, avšak posléze otočila stav na konečných 7:5. „Začala jsem pomaleji, nebyl to výkon, jaký bych si představovala. Ana Ivanovičová hrála velmi dobře, naštěstí jsem se v polovině setu dostala zpátky do rytmu a začala hrát svoji hru," popsala česká tenistka.

Srbská soupeřka se z šoku oklepala až v samotném závěru druhého setu, rozjetá Šafářová ale získala i ten. A znovu po výsledku 7:5. „Asi jsem si uvědomila, že finále je blízko. Za stavu 5:4 jsem znervózněla, hlavou se mi honily různé myšlenky. Nefungoval mi servis a v danou chvíli jsem trochu bojovala sama se sebou. Ztratila jsem podání, ale řekla jsem si, že znovu začnu hrát agresivně. Pak už jsem to dopodávala," popsala Šafářová závěrečné momenty zápasu.

S Williamsovou vše prohrála

V sobotu narazí na silnou konkurentku. O trofej si to rozdá se světovou jedničkou Serenou Williamsovou, s kterou zatím prohrála všech osm předchozích utkání. Američanka i přes viditelné zdravotní komplikace ve třech setech přehrála Švýcarku Bacsinszkou 4:6, 6:3 a 6:0.

Postupem do finále si Češka zajistila prémii minimálně 900 tisíc eur (24,7 miliónu korun). V žebříčku se posune na sedmé místo a poprvé v kariéře bude ve světové desítce. V případě zisku titulu by byla šestá. V pátek Šafářovou ještě čeká semifinále čtyřhry, do kterého postoupila s Američankou Bethanií Mattekovou-Sandsovou.

Porazí Lucie Šafářová v sobotním finále French Open poprvé v kariéře Serenu Williamsovou?
Ano
74,1 %
Ne
25,9 %
Celkem hlasovalo 35393 čtenářů.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články