Hlavní obsah

Wawrinka tuší, že ve finále French Open na něj budou pískat

Paříž

Švýcarský tenista Stanislas Wawrinka očekává, že ať už ve finále Roland Garros nastoupí proti Novaku Djokovičovi ze Srbska, nebo Britovi Andymu Murraymu, budou fanoušci proti němu. Podle něj za to můžou komentáře na adresu francouzské reprezentace po loňském vítězství Švýcarska ve finále Davisova poháru.

Foto: Michel Euler, ČTK/AP

Švýcarský tenista Stan Wawrinka slaví vítězství nad Francouzem Jo-Wilfriedem Tsongou v semifinále Roland Garros.

Článek
Fotogalerie

Wawrinka tehdy po výhře 3:1 prohlásil, že zatímco Francouzi měli silné řeči před finále, Švýcaři jim odpověděli na kurtu. Na třicetiletého vítěze loňského Australian Open proto fanoušci v Paříži během letošního French Open pískali už před semifinále s domácím Jo-Wilfriedem Tsongou, když v osmifinále vyřadil Gillese Simona.

"Už se mi to tady párkrát stalo," řekl Wawrinka po dnešní výhře 6:3, 6:7, 7:6 a 6:4 nad Tsongou. "Myslím, že za to může loňský Davisův pohár, i když jsem už několikrát zopakoval, že jsem se tehdy možná nechal trochu unést," uvedl švýcarský reprezentant.

"Nechtěl jsem nikoho urazit, nebyl jsem sprostý. Jenom jsem vtipkoval, ale lidi si to pamatují," řekl Wawrinka. "Navíc si nemyslím, že bych fanoušky nějak provokoval. A rozhodně nejsem typ hráče, který nějakou negativní reakci od diváků potřeboval," dodal.

Přesto doufá, že si diváky v budoucnu udobří. "Jsem tady od toho, abych hrál. Ale vždycky jim poděkuji, ať už na mě budou pískat, jako když jsem porazil Simona. Prostě jim poděkuji a půjdu. Nemám s tím problém," prohlásil.

Reklama

Související témata: