Hlavní obsah

Prostějov se do seriálu ATP nezařadí. Pořadatele naštval také Rosol

Prostějov
Aktualizováno

Tenisový turnaj mužů UniCredit Czech Open v Prostějově zůstane i v příštích letech v kategorii challenger, pořadatelé nemají zájem o jeho zařazení do seriálu ATP. Antukový turnaj, který se pravidelně hraje na Hané od roku 1994, má dotaci 106.500 eur a s výjimkou desítky nejlepších z žebříčku ATP se ho účastní přední světoví tenisté. Letošní neúčast Lukáše Rosola rozproudila emoce.

Foto: Vincent Kessler, Reuters

Lukáš Rosol na Roland Garros.

Článek

„Nemá význam zbytečně vyhazovat peníze. Udělali jsme si srovnání s nejnižšími turnaji ATP, kam bychom se mohli posunout. Srovnání kvalit vyznívá jednoznačně ve prospěch našeho challengeru," uvedla na dnešní tiskové konferenci ředitelka turnaje Petra Černošková.

Problémem může být pouze účast českých tenistů v Prostějově. Nejlepší z nich Tomáš Berdych kvůli svému postavení ve světové desítce na challengeru hrát nemůže. Kvalitu drží Jiří Veselý, který se potřetí za sebou dostal do finále.

„Je snem každého ředitele turnaje, když domácí hráč hraje o prvenství. Na turnaj kategorie ATP nemáme odpovídající hráče. Pro Pavláska je turnaj této kategorie odpovídající, Štěpánek má už sedmatřicet roků. Zklamal nás svou absencí Rosol, který nedodržel dohodu," dodala Černošková.

Lukáš Rosol přitom ještě v pondělí hrál čtvrtfinále mužské čtyřhry na French Open, které se překrývalo se začátkem prostějovského turnaje.

Reklama

Související témata: