Hlavní obsah

Veselý - Djere 6:4, 6:2Druhý rok vlády. Veselý si znovu podmanil challenger v Prostějově

Aktualizováno

Jiří Veselý obhájil ve svém třetím finále v řadě titul na tenisovém challengeru UniCredit Czech Open v Prostějově, když hladce ve dvou setech za 81 minut zdolal 247. hráče světa Srba Lasla Djereho 6:4, 6:2. Do žebříčku ATP si tak připsal 125 bodů a získal 15 300 eur.

Foto: Luděk Peřina, ČTK

Český tenista Jiří Veselý ve finálovém utkání se Srbem Laslem Djerem.

Článek

Veselý jako turnajová dvojka nic neponechal náhodě a zatímco ve všech předchozích duelech musel o postup tvrdě bojovat, finále zvládl bez komplikací. Hned na úvod prolomil Djereho servis a od té doby na kurtu kraloval, když byl lepší ve všech směrech a nedal Srbovi šanci.

„Neměl jsem to jednoduché, byť to tak na první pohled mohlo vypadat. Myslel jsem, že Djere, pro kterého to bylo vůbec první finále, bude nervóznější. Spoléhal jsem trochu na to, že ho to bude svazovat, ale nestalo se. Hrál fakt výborně. Byl jsem ale aktívnější a protože servis neměl nejlepší, byl jsem pořád nahoře. Nesmírně důležitý byl navíc první brejk. To ho srazilo a já pak z toho dokonale těžil," uvedl Veselý.

Přiznal však, že před finále byl hodně nervózní. „Moc jsem se nevyspal. Pořád jsem se probouzel a měl blbé myšlenky. Přece jen, to domácí prostředí mi dávalo pořádně zabrat. Odpovědnost byla až příliš velká. Už před turnajem jsem si říkal, že nemohu obhájit, protože konkurence je tady na challenger obrovská a v noci na dnešek se mi to neustále vracelo. Třeba Tomáš Berdych tady nikdy nevyhrál a mě se to v tak mladém věku podařilo už dvakrát," pokračoval jednadvacetiletý tenista.

Zdůraznil však, že rád by v počtu vítězství vyrovnal Radka Štěpánka a Jana Hájka, kteří v Prostějově triumfovali třikrát. „Na druhé straně, na challengery už nepatřím a tak doufám, že příští rok budu v době tohoto turnaje ještě v Paříži. Potřebuji se posunovat dál a věřím, že to přijde," prohlásil viditelně spokojený Veselý.

Z turnaje ve Stuttgartu, kde měl hrát příští týden, se však odhlásil. „Psychicky to tady bylo pro mě neskutečně náročné. Mám toho plné zuby a chybí mi rytmus. V klidu proto potrénuji, asi na umělé trávě a ve čtvrtek vyrazím do Halle. Pak si zahraji v Notinghamu a následovat bude Wimbledon," dodal Veselý.

Tenisový turnaj mužů kategorie challenger UniCredit Czech Open v Prostějově (antuka, dotace 106 500 eur):
Dvouhra - finále:
Veselý (2-ČR) - Djere (Srb.) 6:4, 6:2.

Reklama

Související témata: