Hlavní obsah

Zraněný Štěpánek vzdal turnaj ve Stuttgartu

Stuttgart
Aktualizováno

Další zdravotní problémy komplikují tenisový život Radkovi Štěpánkovi. Šestatřicetiletý rodák z Karviné odřekl účast na turnaji ve Stuttgartu, který se poprvé hraje na trávě. Dnes měl absolvovat první duel ve čtyřhře po boku o rok staršího Němce Tommyho Haase, jenž pro změnu rok léčil rameno.

Foto: Pascal Rossignol, Reuters

Radek Štěpánek odřekl kvůli zdravotním problémům účast na turnaji ve Stuttgartu

Článek

"Tak jsem si trávy zatím neužil ani množství menší než malé. Protože nejsem stoprocentně fit, vynechávám Stuttgart, protože musím být ready na svůj turnaj roku - Wimbledon," napsal Štěpánek na facebooku. Podle ředitele turnaje Edwina Weindorfera se zkušený český tenista odhlásil kvůli zranění zad.

Štěpánek v minulém týdnu startoval na challengeru v Prostějově, jehož je trojnásobný šampiónem. Vypadl v 1. kole a ještě si zranil ruku. Do letošního dubna přitom sedm měsíců laboroval se zdravím, nejprve se zády a pak s nohou.

V rámci přípravy na travnatý grandslam chtěl Štěpánek zůstat v Německu a startovat tam také na jiné akci ATP v Halle. "Měl bych hrát turnaje ve Stuttgartu, Halle, následuje týden volna a Wimbledon. Uvidím, čeho budu schopen. Už bych nechtěl být zraněný," řekl Štěpánek před pár dny v Prostějově.

Haas po Štěpánkově odhlášení začne až v úterý dvouhrou, jeho soupeřem v prvním kole bude Kazach Michail Kukuškin. "Moc se těším. Nevím, kolikrát se mi podaří ještě zahrát si. Snad rameno vydrží," řekl Haas.

Bývalý druhý hráč světového žebříčku kvůli chronickým problémům absentoval od loňského Roland Garros, kde vypadl v 1. kole. V deblu naposledy právě se Štěpánkem startovali před rokem v květnu na Masters v Římě.

Reklama

Související témata: