Hlavní obsah

Kvitová, Šafářová, Plíšková. České trio se porve o Singapur

Praha

Tři Češky na Turnaji mistryň? Pořád to není žádná chiméra, ale Wimbledon dal této lákavé představě přece jen několik trhlin. Tříměsíční bitva o účast v Singapuru přesto bude jedním z nejzajímavějších příběhů poslední části ženské tenisové sezóny.

Foto: Henry Browne, Reuters

Vítězné gesto Petry Kvitové ve Wimbledonu.

Článek

V neděli 25. října startuje v Singapore Indoor Stadium klání osmi nejlepších singlistek roku 2015. V posledních čtyřech letech se na Turnaj mistryň kvalifikovala Petra Kvitová, která ho při premiérově účasti v roce 2011 také senzačně ovládla. Letos však dvojnásobná wimbledonská šampiónka na svém oblíbeném turnaji uhrála jen třetí kolo a lepší výchozí pozici před odletem na americké betony mají Lucie Šafářová s Karolínou Plíškovou.

Šafářová už má účast v Asii prakticky zajištěnou díky deblu, s Američankou Mattekovou-Sandsovou ovládly Australian Open i French Open. Hrát Turnaj mistryň rovněž v singlu, to by byl mezi špičkovými hráčkami unikát.

„Je to můj výhledový cíl. Je tu ještě spousta turnajů a zápasů přede mnou, ale je to opravdu velká motivace," řekla v Anglii Lucie Šafářová. Loni se v Montrealu a v Cincinnati dostala do třetího kola, na US Open hrála osmifinále a pár dobrých zápasů následně odehrála v Tokiu i v Pekingu.

Kvitová: Nejsem robot

Kvitová se v závěru roku pokusí vylepšit svůj profil na US Open, kde loni senzačně krachla se Srbkou Kruničovou. Do USA ale poletí obhajovat i titul z New Havenu, před rokem ovládla také turnaj v čínském Wu-chanu a v Pekingu byla ve finále.

Hektický program jí ale sebral spoustu sil, které už ze sebe v Singapuru nevydolovala. A právě tady někde začaly potíže nejlepší české tenistky, jež vyvrcholily letošní herní přestávkou. „Nejsem robot, potřebuju se trochu oklepat," usoudila po Wimbledonu Petra Kvitová.

Pokud by se do letošní top 8 vmáčkly hned tři Češky, byla by to senzační zpráva. Ani po Singapuru by však Kvitové, Šafářové a Plíškové sezóna neskončila. V půlce listopadu je čeká ještě pražské finále Fed Cupu proti Rusku.

Cesta na Turnaj mistryň do Singapuru:
1. Serena Williamsová (USA)7885 bodů
2. Maria Šarapovová (Rus.)4321
3. Simona Halepová (Rum.)3725
4. Carla Suárezová (Šp.)2896
5. Garbiňe Muguruzaová (Šp.)2757
6. Lucie Šafářová (ČR)2718
7. Karolína Plíšková (ČR)2496
8. Petra Kvitová (ČR)2476
Které české tenistky se letos probojují na Turnaj mistryň?
Petra Kvitová, Lucie Šafářová i Karolína Plíšková
54,6 %
Petra Kvitová a Lucie Šafářová
22,2 %
Petra Kvitová a Karolína Plíšková
1,2 %
Lucie Šafářová a Karolína Plíšková
14,2 %
ani jedna
7,8 %
Celkem hlasovalo 5533 čtenářů.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články