Hlavní obsah

Damm už netrénuje Kližana, slovenský tenista hledá nový impulz

Bratislava

Po téměř dvou letech skončila spolupráce bývalého českého tenisty Martina Damma se slovenským svěřencem Martinem Kližanem. Slovenská jednička, která se pod Dammovým vedením dostala až na 24. místo v žebříčku ATP, oznámila "rozchod" dnes na svém facebookovém profilu.

Foto: Profimedia.cz

Martin Damm (vpravo) už netrénuje Slováka Martina Kližana.

Článek

Někdejší vynikající deblista Damm vedl Kližana od září 2013, kdy nahradil Karola Kučeru. Tehdy byl slovenský tenista v sedmé desítce žebříčku. Letos na konci dubna se dostal do třetí desítky a aktuálně je na 34. příčce.

"Cítím, že tento krok mi pomůže opět najít mojí nezlomnou bojovnost, nový impulz a nové velké výhry na tour," napsal šestadvacetiletý Kližan. O 16 let staršímu Dammovi poděkoval za spolupráci. "Za to, co všechno pro mě udělal, jak se o mě staral a co všechno jsme spolu dokázali. Do budoucna mu přeju jen to nejlepší a doufám, že se brzy uvidíme na tour," dodal.

Rodák z Bratislavy má na kontě tři turnajové triumfy na okruhu ATP včetně titulu z letošního dubna v Casablance, z posledních 12 zápasů však prohrál devět.

Reklama

Související témata: