Hlavní obsah

Karlovič jako druhý tenista dal deset tisíc es

Chorvat Ivo Karlovič překonal jako druhý tenista hranici 10 000 es a přibližuje se rekordu krajana Gorana Ivaniševiče. K dostižení wimbledonského vítěze z roku 2001 chybí Karlovičovi ještě 179 nechytatelných podání. Na dosažení této mety však potřeboval už nyní výrazně méně zápasů.

Foto: Paul Chiasson, ČTK/AP

Chorvatský tenista Ivo Karlovič je známý bombarďák.

Článek

Šestatřicetiletý Karlovič překonal milník v úterý na turnaji Masters v Montrealu, kde si k výhře nad domácím Milosem Raonicem (7:6 a 7:6) pomohl 22 esy. Nyní jich má na kontě 10 004, přičemž zatím odehrál 527 zápasů. Než ukončil Ivaniševič před jedenácti lety kariéru, měl statistiky 10 183 es z 895 utkání.

Jen v tomto roce už zasypal Karlovič soupeře 1009 esy a na Ivaniševičův rekord má spadeno. "Je jasné, že je to můj cíl. Kéž by to bylo už letos, ale nevadí, když se mi to povede až v příští sezóně. Hlavně doufám, že zůstanu zdravý a dokážu to brzy," řekl 208 cm vysoký tenista pro web ATP Tour.

O síle Karlovičova servisu se nedávno přesvědčili i Tomáš Berdych či Radek Štěpánek. Berdychovi v červnu na turnaji v Halle nasázel ve čtvrtfinále 45 es, což byl nový rekord v utkání hraném na dva vítězné sety. Štěpánek jich od Karloviče na konci července v Bogotě dostal 27.

Reklama