Hlavní obsah

Bouřlivák Kyrgios po incidentu v Montrealu nepřijde o Davis Cup

Po incidentu na turnaji Masters v Montrealu nepřijde Nick Kyrgios o semifinále Davis Cupu proti britským tenistům v Glasgowě. Kapitán Australanů Wally Masur v reakci na chování dvacetiletého hráče potvrdil, že s ním do týmu nadále počítá. Spíš než trest prý Kyrgios potřebuje pomoc.

Kokkinakis ojel tvoji přítelkyni, procedil Kyrgios

 
Článek

Kyrgios dostal za urážlivé výroky směrem ke Švýcarovi Stanu Wawrinkovi od ATP maximální pokutu 10 000 dolarů, o nedlouho později prohrál ve 3. kole s Američanem Johnem Isnerem (5:7 a 3:6). Dalších následků se ve své zemi bát nemusí. Australský kapitán Masur jej bránil.

"Nick zaplatil vysokou pokutu a samozřejmě důsledky se s ním potáhnou déle než jen tento týden. Ale je to mladý kluk, má dobré srdce a ohromný potenciál. Měli bychom mu pomoci ho naplnit," řekl daviscupový kapitán. Potěšilo ho, že se Kyrgios omluvil.

Jednačtyřicátý hráč žebříčku od ATP po zápase s Wawrinkou dostal i další pokutu 2500 dolarů za nevhodný komentář směrem k chlapci, který sbíral míčky. Celková suma 12 500 dolarů (asi 300 tisíc korun) představuje zhruba čtvrtinu částky, kterou dostal v Montrealu jako prémii za postup do 3. kola.

Problémy s disciplínou měl nedávno i druhý mladík a australská jednička Bernard Tomic, který byl po kritice domácího svazu z Davisova poháru vyloučen. Nabídku s funkcionáři na smír odmítl.

Reklama

Související témata: