Hlavní obsah

Murray - Djokovič 6:4, 4:6, 6:3Murray porazil po dvou letech Djokoviče a má titul z Montrealu, Šafářová vyhrála v Torontu čtyřhru

Aktualizováno

Britský tenista Andy Murray dokázal porazit po osmi porážkách v řadě světovou jedničku Novaka Djokoviče ze Srbska a získal titul na turnaji v Montrealu. Třetí hráč žebříčku nedělní finále Rogers Cupu vyhrál 6:4, 4:6 a 6:3. Tenistka Lucie Šafářová v neděli vyhrála s tradiční americkou partnerkou Bethanií Mattekovou-Sandsovou turnaj v Torontu.

Foto: Paul Chiasson, ČTK/AP

Nevěřícná reakce Novaka Djokoviče v montrealském finále proti Andymu Murraymu.

Článek

Osmadvacetiletý Murray čekal na vítězství nad svým srbským vrstevníkem od vyhraného finále ve Wimbledonu v roce 2013. Sérii ukončil v tříhodinovém maratónu, v němž získal letošní čtvrtý titul.

Obrovskou bitvu rozhodl ve třetím setu jediný brejk na 2:0. V maratónském pátém gamu s deseti shodami pak Murray odvrátil šest brejkbolů a později sám proměnil až pátý mečbol.

Už díky postupu do montrealského finále se Murray v novém vydání žebříčku dostane na druhé místo.

Deblový triumf Šafářové za 52 minut

Šafářová s Mattekovou-Sandsovou ovládly Rogers Cup bez ztráty setu. V rozhodujícím duelu smetl třetí nasazený pár turnajové čtyřky Caroline Garciaovou z Francie a Katarinu Srebotnikovou ze Slovinska 6:1, 6:2 za 52 minut.

Česko-americká dvojice tak letos získala po Australian Open, Stuttgartu, Roland Garros svůj letošní čtvrtý titul a udělala další krok k postupu na Turnaj mistryň do Singapuru. Čtyřhru vyhrála Šafářová na okruhu WTA poosmé v kariéře.

Bencicová přehrála šest finalistek grandslamu v řadě

Ve dvouhře korunovala svůj životní týden v Torontu ziskem titulu osmnáctiletá Švýcarka Belinda Bencicová. Ve finále porazila druhou nasazenou Rumunku Simonu Halepovou, jež utkání za stavu 6:7, 7:6, 0:3 ze svého pohledu vzdala.

Světová dvacítka Bencicová vyhrála po červnovém Eastbourne druhý turnaj v kariéře a hned velmi silně obsazený. Na cestě za titulem porazila šest grandslamových finalistek za sebou - Eugenii Bouchardovou, Caroline Wozniackou, Sabine Lisickou, Anu Ivanovičovou, v semifinále senzačně světovou jedničku Serenu Williamsovou a dnes Halepovou.

Rumunka se během finále potýkala se zraněním levého stehna, které jí nedovolilo utkání dokončit. "Už jsem dál nemohla. Hodně jsem se snažila, ale nešlo to," omluvila se Halepová divákům při přebírání trofeje pro poraženou finalistku.

Její přemožitelka Bencicová se díky životnímu úspěchu posune příští týden už na dvanácté místo žebříčku. "Je to skvělý pocit, jen škoda, že to finále muselo skončit takhle. Ale výhra je výhra a byl to fantastický týden," dodala talentovaná dcera slovenských rodičů.

Toronto (tvrdý povrch, dotace 2 513 000 dolarů)
Dvouhra - finále:
Bencicová (Švýc.) - Halepová (2-Rum.) 7:6 (7:5), 6:7 (4:7), 3:0 skreč.
Čtyřhra - finále:
Matteková-Sandsová, Šafářová (3-USA/ČR) - Garciaová, Srebotniková (4-Fr./Slovin.) 6:1, 6:2
Montreal (tvrdý povrch, dotace 4 178 500 dolarů)
Dvouhra - finále:
Murray (2-Brit.) - Djokovič (1-Srb.) 6:4, 4:6, 6:3
Čtyřhra - finále:
B. Bryan, M. Bryan (1-USA) - Nestor, Roger-Vasselin (Kan./Fr.) 7:6 (7:5), 3:6, 10:6

Reklama

Související témata: