Hlavní obsah

Berdych - Robredo 6:0, 6:1Berdych v Cincinnati vypráskal Robreda. Postoupila také Šafářová, Plíšková končí

Cincinnati
Aktualizováno

Suverénním způsobem se ztrátou jediného gamu postoupil tenista Tomáš Berdych do čtvrtfinále v Cincinnati. Španěla Tommyho Robreda deklasoval 6:0 a 6:1. Do stejné fáze turnaje prošla i Lucie Šafářová. Nasazenou sedmičku příliš neprověřila švýcarská senzace Belinda Bencicová, která minulý týden překvapivě vybojovala titul v Torontu. Osmnáctiletou hráčku ve čtvrtek limitovalo zraněné zápěstí, první set prohrála 2:6 a poté brněnské rodačce vzdala. Naopak s turnajem se rozloučila Karolína Plíšková.

Foto: Tom Uhlman, ČTK/AP

Tomáš Berdych nedal ve čtvrtečním utkání 3. kola v Cincinnati Tommymu Robredovi sebemenší šanci.

Článek
Fotogalerie

Berdychovi stačilo na vyřazení Robreda jen 50 minut hry. Soupeři nechal jediný game za stavu 3:0 při Robredově podání, své představení zakončil čistou hrou. O semifinále si zahraje v pátek proti Alexandru Dolgopolovi z Ukrajiny.

Šafářová byla coby hráčka Top 10 proti světové dvanáctce favoritkou, ale rozjezd do utkání jí příliš nevyšel. Hned při svém prvním podání přišla o servis, naštěstí hned ve druhé hře totéž potkalo i ambiciózní Švýcarku.

Před šestým gamem začalo Bencicovou zlobit pravé zápěstí, vyžádala si zdravotní přestávku, ale nevynucených chyb se nevyvarovala. Šafářová získala důležitý brejk a poté už v klidu dohrála první set, který ovládla 6:2. Druhou sadu už obě tenistky ani nerozehrály, jelikož Bencicová po 33 minutách duel skrečovala.

Šafářová tak vyhrála i druhý vzájemný souboj. "Taková výhra moc netěší. Doufám, že bude Belinda brzy v pořádku a stihne US Open," řekla osmadvacetiletá česká tenistka v rozhovoru na kurtu. Lucie Šafářová se o účast v semifinále utká s Ukrajinkou Elinou Svitolinovou.

Plíšková ztratila vyhraný zápas, Djokovič ztrácel nervy

Vyhrané utkání si naopak nechala proklouznout mezi prsty Karolína Plíšková. Když už se zdálo, že definitivně otočila bitvu s bývalou světovou jedničkou Jelenou Jankovičovou, vedení 5:2 ve třetím setu třiadvacetileté Češce nestačilo.

Jankovičová vyhrála zbývajících pět gamů, odvrátila za stavu 4:5 při svém podání mečbol a po výsledku 6:2, 3:6 a 7:5 připravila Plíškovou o čtvrtfinále.

Šanci stát se prvním tenistou s tituly ze všech devíti turnajů Masters si udržel Novak Djokovič. Světová jednička se ale hodně nadřela a místy ztrácela nervy. Po prohraném servisu praštil Djokovič raketou o zem, ve třetí sadě prohrával již 0:3 a čelil soupeřově servisu, nakonec ale zdolal Belgičana Davida Goffina 6:4, 2:6 a 6:3. Ve čtvrtfinále ho čeká Švýcar Stan Wawrinka, přemožitel ve finále červnového Roland Garros.

Murray odvrátil mečbol a udržel šanci na další trofej

Nedělní vítěz tenisového turnaje v Montrealu Andy Murray se málem loučil na dalším Masters v Cincinnati už ve třetím kole. Britský tenista však mečbol Grigori Dimitrovovi odvrátil a po tříhodinovém boji je ve čtvrtfinále. Bulharského soupeře udolal 4:6, 7:6 a 7:5.

"Pokud chcete vyhrávat velké turnaje, musíte projít složitými situacemi. Loni jsem jich takových moc neměl, ztratil jsem hodně zápasů z vítězných pozic, ale letos se mi daří zápasy otáčet. To je pozitivní," řekl druhý hráč světového žebříčku Murray.

S Dimitrovem ztratil hned úvodní servis a ve druhém setu znovu dvakrát. Prohrával 1:4, přesto utkání zachránil. Ve čtvrtfinále ho čeká Francouz Richard Gasquet. Mezi nejlepší osmičkou nechybí ani Novak Djokovič či Roger Federer, naopak ze hry už je Rafael Nadal, kterého ve třech setech vyřadil krajan Feliciano López.

Tenisový turnaj mužů a žen v Cincinnati (tvrdý povrch):
Muži (dotace 4 457 065 dolarů):
Dvouhra - 3. kolo:
Berdych (6-ČR) - Robredo (Šp.) 6:0, 6:1
Wawrinka (5-Švýc.) - Karlovič (Chorv.) 6:7 (2:7), 7:6 (7:5), 7:6 (7:5)
Dolgopolov (Ukr.) - Janowicz (Pol.) 6:3, 3:6, 6:4
Djokovič (1-Srb.) - Goffin (13-Belg.) 6:4, 2:6, 6:3
Federer (2-Švýc.) - Anderson (15-JAR) 6:1, 6:1
Murray (3-Brit.) - Dimitrov (16-Bulh.) 4:6, 7:6 (7:3), 7:5
Gasquet (12-Fr.) - Čilič (7-Chorv.) 7:5, 6:3
F. López (Šp.) - Nadal (8-Šp.) 5:7, 6:4, 7:6 (7:3)
Ženy (dotace 2 701 240 dolarů):
Dvouhra - 3. kolo:
Šafářová (7-ČR) - Bencicová (Švýc.) 6:2, skreč
Jankovičová (Srb.) - Karolína Plíšková (8-ČR) 6:2, 3:6, 7:5
A. K. Schmiedlová (SR) - Lepchenková (USA) 6:3, 3:6, 6:4
S. Williamsová (1-USA) - Knappová (It.) 6:0, 6:2
Ivanovičová (6-Srb.) - Stephensová (USA) 2:6, 6:4, 6:1
Halepová (3-Rum.) - Petkovicová (15-Něm.) 4:6, 6:4, 6:2
Svitolinová (14-Ukr.) - Garciaová (Fr.) 6:0, 6:3
Pavljučenkovová (Rus.) - Azarenková (Běl.) 1:6, 3:0 skreč
Čtyřhra - 2. kolo:
Dellacquaová, Švedovová (4-Austr./Kaz.) - Strýcová, Krajiceková (ČR/Niz.) 6:4, 7:5
Erraniová, Pennettaová (It.) - Šafářová, Pavljučenkovová (6-ČR/Rus.) 6:1, 3:6, 10:3

Reklama

Související témata: