Hlavní obsah

Šafářová - Curenková 6:2, 7:6Skvělé! V New Havenu dojde na české finále, Kvitová v něm vyzve Šafářovou

Aktualizováno

Petra Kvitová versus Lucie Šafářová. Tak zní finálové obsazení tenisového turnaje v americkém New Havenu. Obě české hráčky zvládly svá semifinálová utkání a čeká je letošní první vzájemné střetnutí. Čtvrtá nasazená Šafářová zdolala v pátečním semifinále Ukrajinku Lesju Curenkovou 6:2, 7:6. Dvojka turnaje Kvitová přehrála Dánku Carolinu Wozniackou 7:5, 6:1 a má tak stále šanci obhájit loňský triumf.

Foto: Fred Beckham, ČTK/AP

Česká tenistka Lucie Šafářová postoupila na turnaji v New Havenu do finále.

Článek
Fotogalerie

Čtvrtá nasazená Šafářová vstoupila do souboje s přemožitelkou Barbory Strýcové i Karolíny Plíškové výborně. Hned v prvním gamu jí sebrala servis, v sedmé hře uspěla při podání Curenkové znovu a druhý brejk v utkání Šafářová hned potvrdila. Curenková tak poprvé na turnaji ztratila set.

V druhé sadě opět Šafářová vzala soupeřce servis, ale následně také svůj poprvé v duelu ztratila. Česká tenistka sice ovládla další tři gamy, přesto se konalo drama. Stejnou šňůru předvedla Curenková. Za stavu 4:4 jí brněnská rodačka zase vzala podání, ale pak neproměnila mečbol a bylo vyrovnáno na 5:5.

Zápas dospěl do tie breaku, v kterém Šafářová ze stavu 3:4 dokázala otočit stav, měla dva mečboly a tentokrát hned na první pokus uspěla. "Jsem ráda, že jsem to dokázala ve dvou setech. Hrála jsem v koncovce agresivněji a chodila si pro vítězné míče," řekla Šafářová v televizním rozhovoru.

V generálce na US Open bude útočit na šestý triumf v kariéře a vůbec poprvé by mohla slavit dvakrát v jednom roce. "Prožívám skvělou sezónu, ale dál na sobě tvrdě pracuji a plním si své sny," uvedla světová šestka, která na konci února ovládla turnaj v Dauhá.

Kvitová je počtvrté za sebou ve finále

Kvitové se v generálce na US Open daří. V New Havenu postoupila do finále už počtvrté za sebou a jen v roce 2013 tady prohrála s Rumunkou Halepovou. Bývalá světová jednička Wozniacká triumfovala v New Havenu dokonce čtyřikrát a také v pátek začala lépe.

Vedla 5:3, ale tři následující hry získala Kvitová. Závěr prvního setu byl přetahovanou o každý míček. Po sedmi shodách a více než hodině hry ho získala česká hráčka. "Bylo to stejné jako včera (s Agnieszkou Radwaňskou). Také jsem prohrávala 3:5 a musela jsem zabojovat. První set byl velmi těsný a snadno mohl dopadnout obráceně," uznala Kvitová.

Druhý pak už byl jednoznačnou záležitostí. Od stavu 1:1 Kvitová vyhrála všechny gamy a ve třech posledních povolila soupeřce jen jediný míček. Vzájemnou bilanci tak srovnala na 5:5.

Hrála velmi dobře, nedala mi ani bod zadarmo. Ve druhém setu jsem zkoušela víc útočit a dělala jsem chyby," řekla Wozniacká.

Ve finále ji čeká Šafářová, kterou dosud porazila ve všech šesti vzájemných zápasech, naposledy loni v semifinále Wimbledonu. "Jsme kamarádky, ale když jsme na kurtu, tak na to opravdu myslet nebudeme. Znám její hru velmi dobře, ale stejně tak ona zná mě," řekla Kvitová.

Po prodělané mononukleóze má šanci znovu slavit turnajové vítězství. Od Wimbledonu až do New Havenu nevyhrála ani jeden zápas.

Tenisový turnaj žen v New Havenu (tvrdý povrch, dotace 754 163 dolarů):
Dvouhra - semifinále:
Šafářová (4-ČR) - Curenková (Ukr.) 6:2, 7:6 (7:4)
Kvitová (2-ČR) - Wozniacká (3-Dán.) 7:5, 6:1
Tenisový turnaj mužů ve Winston-Salemu (tvrdý povrch, dotace 695 515 dolarů):
Dvouhra - semifinále:
Herbert (Fr.) - Johnson (13-USA) 3:6, 7:6 (7:5), 6:2
Anderson (2-JAR) - Džazíri (Tun.) 6:4, 6:3
Kvalifikace tenisového grandslamového turnaje US Open v New Yorku:
Ženy:
Dvouhra - 3. kolo:
Bertensová (8-Niz.) - Voráčová (ČR) 6:0, 6:4

Reklama

Související témata: