Hlavní obsah

Veselý s Šafářovou budou hrát na začátku roku Hopmanův pohár

Tenisté Jiří Veselý a Lucie Šafářová budou hrát Hopmanův pohár. Tradiční soutěž smíšených párů se v australském Petrhu uskuteční od 3. do 9. ledna a Češi jsou ve skupině s Američany, Ukrajinci a jednou ze dvou australských dvojic.

Foto: Fred Beckham, ČTK/AP

Česká tenistka Lucie Šafářová bude hrát společně s Jiřím Veselým na Hopmanově poháru.

Článek

Šafářová si zahraje Hopmanův pohár počtvrté. Letos hrála s Adamem Pavláskem, který zaskočil za zraněného Radka Štěpánka, a v boji o postup do finále prohráli ve skupině s Američany. V letech 2007 a 2008 hrála s Tomášem Berdychem.

"Jsme rádi, že se nám znovu podařilo zajistit českou účast na této prestižní akci," řekl ČTK manažer Miroslav Černošek, který Šafářovou i Veselého zastupuje.

Hopman Cup budou hrát i Britové Andy Murray a Heather Watsonová, kteří jsou ve skupině s další australskou dvojicí, Francouzi a Němci, což znamená, že letošní vítězové Poláci se příštího ročníku nezúčastní. Jeden ze dvou australských týmů vytvoří loučící se bývalý první hráč světa Lleyton Hewitt a Casey Dellacquaová.

Hopmanův pohár se hraje od roku 1989. Z českých hráčů se z výhry radovali Petra Kvitová s Tomášem Berdychem v roce 2012. Před nimi triumfovali Petr Korda s Janou Novotnou v roce 1994 a ještě o pět let dříve se při premiérovém ročníku stali vítězi ještě pod hlavičkou Československa Miloslav Mečíř a Helena Suková.

Reklama