Hlavní obsah

Allertová se po svém prvním finále vyhoupla na 57. místo

Denisa Allertová sice své první finále na turnaji nevyhrála, ale vyšvihla se už na 57. příčku světového žebříčku. Po skvělé cestě pavoukem turnaje v čínském Kantonu si dvaadvacetiletá hráčka polepšila o 17 míst a ocitla se nejvýše v kariéře. Petra Kvitová zůstala čtvrtá před Lucií Šafářovou, pátý na světě je nadále i Tomáš Berdych.

Foto: BGL BNP Paribas Luxembourg

Talentovaná tenistka Denisa Allertová.

Článek

Kvitovou po US Open čeká první turnaj v tomto týdnu v jiném čínském městě Wu-chanu, kde loni triumfovala, Šafářová má vynucenou pauzu kvůli zdravotním problémům. O jedno místo na 12. klesla Karolína Plíšková. V pořadí pro postup na Turnaj mistryň jsou Kvitová se Šafářovou stále mezi elitní osmičkou, Plíšková bude útočit z desáté pozice.

Už 260. týden v čele žebříčku dnes zahájila Serena Williamsová. Vyrovnala tak na třetím místě historického pořadí americkou krajanku Chris Evertovou. Déle vládly ženskému tenisu jen Němka Steffi Grafová (377 týdnů) a Martina Navrátilová (332).

Neohroženým lídrem mužského žebříčku ATP je Srb Novak Djokovič, českou dvojkou za pátým Berdychem je čtyřicátý Jiří Veselý. Ve stovce je ještě Lukáš Rosol na 80. místě. V pořadí pro účast na Turnaji mistrů je Berdych rovněž pátý, čtyři tenisté před ním už mají Londýn jistý.

Reklama