Hlavní obsah

Neúspěšné uchazečky o Turnaj mistryň čeká nový turnaj v Ču-chaji

Ču-chaj

Tenistky v závěru sezóny bojují o účast na prestižním Turnaji mistryň v Singapuru, nicméně ty, kterým účast těsně unikne, čeká "odškodnění" v podobě nového turnaje v čínském městě Ču-chaj. Toho se zúčastní dvanáct tenistek, jež budou bojovat o podíl z dotace 2,15 miliónu dolarů.

Foto: Yuya Shino, Reuters

Karolína Plíšková.

Článek

Nový turnaj, jehož oficiální název zní WTA Elite Trophy, se bude konat minimálně do roku 2019. Letos se hraje od 2. listopadu, tedy týden po Turnaji mistryň v Singapuru, a v kalendáři nahradí takzvaný Turnaj šampiónek v Sofii, do něhož se kvalifikovaly hráčky podle podobných pravidel.

V Ču-chaji se představí tenistky z devátého až 19. místa žebříčku letošní sezóny a jedna hráčka na divokou kartu pořadatelů. Tenistky budou hrát ve čtyřech tříčlenných skupinách, jejichž vítězky postoupí do vyřazovací fáze. Na turnaji bude startovat také šest deblových párů, které budou hrát ve tříčlenných skupinách a vítězky se utkají ve finále.

Podle stavu žebříčku v úterý by v Ču-chaji startovala Karolína Plíšková, jež má ale stále velkou šanci i na postup do Singapuru, neboť jí patří s malým odstupem desátá příčka. Na pozicích zajišťujících účast na Turnaji mistryň jsou zatím Petra Kvitová (4.) a Lucie Šafářová (5.).

Reklama