Hlavní obsah

Znechucený tenista Kližan: Peking? Už nikdy!

Peking

Peníze nejsou všechno. Slovenský tenista Martin Kližan v pondělí prohrál v 1. kole dvouhry v Pekingu s Italem Fabiem Fogninim za necelou hodinu 2:6, 1:6 a vzápětí na sociálních sítích oznámil, že v čínské metropoli startoval naposledy. Důvodem je hustý smog, s kterým se Peking dlouhodobě potýká.

Foto: Profimedia.cz

Slovák Martin Kližan odjel z Pekingu znechucený.

Článek

„Bez ohledu na výsledek... Dnes tu byl takový extrémní smog, že po půlhodině hraní jsem začal nekontrolovatelně kašlat po každé výměně. Po zápase jsem musel jít zvracet," sdělil dvaačtyřicátý hráč světového žebříčku ATP.

Z turnaje, který má pohádkovou dotaci 3 944 715 dolarů (95,5 miliónu korun), si odveze 'jen' 18 920 dolarů (cca 458 tisíc Kč). Šestadvacetiletý Kližan však prý raději zůstane zdravý, než aby do Pekingu v příštích letech znovu zavítal.

„V tomto městě je tak extrémní smog, že kvůli mému zdraví, které by mělo být prioritou každého pořadatele, budu muset tento turnaj vynechat z kalendáře po zbytek tenisové kariéry," uvedl Kližan prostřednictvím svého Facebooku. Zároveň přidal screenshot z měření kvality ovzduší, na kterém u Pekingu nejvýrazněji svítí varování "velmi nezdravé".

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články