Hlavní obsah

Halepová - Pennettaová 6:0, 6:3Všechny Češky začaly Turnaj mistryň výhrou, Halepová dala kanára vítězce US Open

Singapur
Aktualizováno

Tenistka Lucie Šafářová vstoupila do Turnaje mistryň v Singapuru výhrou ve čtyřhře. Spolu s Američankou Bethanií Mattekovou-Sandsovou v Bílé skupině v neděli zdolaly Španělky Garbiňe Muguruzaovou, Carlu Suárezovou 6:3 a 7:6. Ještě hladší výhru mají za sebou Andrea Hlaváčková a Lucie Hradecká, které zdolaly maďarsko-francouzský pár Babosová, Mladenovicová 6:2, 6:1. Ve dvouhrách zvítězily Simona Halepová a Maria Šarapovová.

Foto: Petr Horník, Právo

Andrea Hlaváčková a Lucie Hradecká

Článek

"Je to parádní. Dobrý start," usmívala se Šafářová po své premiéře na vrcholu sezóny. "Je to tady krásné. Starají se o nás super, takže si to užívám," dodala.

Letošní vítězky grandslamových titulů na Australian Open a na French Open Šafářová a Matteková-Sandsová působily na dvorci "deblověji". K zisku první sady jim stačil jeden brejk podání Suárezové, druhá sada dospěla do tie breaku, v kterém česko-americká dvojice povolila soupeřkám jen jeden bod.

S Mattekovou-Sandsovou se na kurtu při utkání čtyřhry sešly znovu po více než dvou měsících. Bez problémů se doplňovaly a vylepšily si letošní bilanci na 29:4. "My takhle fungujeme a jsme na to zvyklé. Nám to na kurtu jednoduše klape. Hrály jsme moc dobře a ani pauza nebyla cítit," usmívala se Šafářová.

Hrát v neděli v Červené skupině budou ještě Andrea Hlaváčková a Lucie Hradecká, které čeká maďarsko-francouzský pár Timea Babosová, Kristina Mladenovicová.

Do dvouhry zasáhne Šafářová v pondělí a hrát bude proti turnajové dvojce Muguruzaové. Po nich se uskuteční druhý zápas Bílé skupiny mezi Petrou Kvitovou a Němkou Angelique Kerberovou.

Hlaváčková s Hradeckou, které se dostaly mezi osmičku až jako náhradnice, soupeřky jasně přehrály na servisu i na síti. "Byl to super zápas. Lucka odehrála jeden z nejlepších zápasů sezóny a já jsem se držela, abych ji nezklamala. Taky jsem, myslím, hrála moc dobře a skóre o tom vypovídá," řekla Hlaváčková. "I Andrea hrála výborně. Byl to z naší strany jeden z nejlepších zápasů, co jsme letos zahrály a jsem ráda, že se to povedlo v prvním utkání na Masters," doplnila Hradecká po utkání, které skončilo pět minut před půlnocí singapurského času.

Nasazená jednička úvodní duel zvládla

Suverénně vstoupila do Turnaje mistryň nejvýše nasazená Rumunka Simona Halepová. Loňská finalistka porazila v Červené skupině Flavii Pennettaovou 6:0 a 6:3 za hodinu a deset minut a Italce oplatila prohru v semifinále nedávného US Open. "Myslím, že jsem hrála rychle, chytře a agresivně," pochválila se světová dvojka v rozhovoru na kurtu.

V druhém utkání skupiny Ruska Maria Šarapovová otočila duel s Polkou Agnieszkou Radwaňskou, kterou porazila 4:6, 6:3 a 6:4 za dvě a tři čtvrtě hodiny. Ve třetím setu vítězka Turnaje mistryň z roku 2004t Šarapovová vedla už 5:2, ale málem o náskok přišla. Polka měla dva brejkboly na 5:5, při prvním však zahrála nedůrazně volej a Šarapovová game otočila a proměnila druhý mečbol.

Tenisový Turnaj mistryň v Singapuru (tvrdý povrch, dotace 7 mil. dolarů):
Dvouhra:
Červená skupina:
Halepová (1-Rum.) - Pennettaová (7-It.) 6:0, 6:3
Šarapovová (3-Rus.) - A. Radwaňská (5-Pol.) 4:6, 6:3, 6:4
Čtyřhra:
Bílá skupina:
Šafářová, Matteková-Sandsová, (2-ČR/USA) - Muguruzaová, Suárezová (8-Šp.) 6:3, 7:6 (7:1)
Červená skupina:
Hlaváčková, Hradecká (7-ČR) - Babosová, Mladenovicová (4-Maď./Fr.) 6:2, 6:1.

Reklama

Související témata: