Hlavní obsah

Plíšková - Svitolinová 6:3, 6:1Plíšková zničila soupeřku a je ve finále Elite Trophy

Aktualizováno

Českou účast bude mít finále ženského tenisového turnaje Elite Trophy. Karolína Plíšková v semifinále zničila Ukrajinku Elinu Svitolinovou 6:3, 6:1 a ve finále ji čeká Američanka Venus Williamsová. Starší ze sester Williamsových zdolala Italku Robertu Vinciovou dvakrát 6:2.

Foto: Uncredited, ČTK/AP

Karolína Plíšková fotí selfie s čínským publikem.

Článek
Fotogalerie

Třináctá hráčka světového žebříčku Plíšková do utkání se Svitolinovou skvěle odstartovala, když čistou hrou vzala soupeřce úvodní servis utkání. Rychle získaný náskok si udržovala až do konce sady a dalším brejkem na 6:3 ji ukončila.

Ve druhém setu využila česká hráčka opět hned první brejkbol a dostala se do vedení 3:1. Rodačka z Oděsy se pak nechala ošetřovat, ale ani přibližně osmiminutová pauza nasazenou trojku nerozhodila. Zahraje si šesté finále v této sezóně, titul však zatím získala jen v květnu v Praze.

S bývalou světovou jedničkou a sedminásobnou grandslamovou vítězkou Williamsovou se Plíšková střetne poprvé. "Jsem na zápas nabuzená. Ve finále se může stát vše a já si to půjdu užít," řekla Plíšková v rozhovoru na kurtu.

Účastí ve finále má jistý posun na 11. pozici v žebříčku WTA. Ziskem titulu by si ještě o místo polepšila a poprvé v kariéře by ukončila sezonu jako hráčka světové desítky.

Proti Plíškové stojí Williamsová

Williamsová druhému semifinále jasně dominovala, na postup po výsledku dvakrát 6:2 jí stačilo proti Vinciové 65 minut. Turnajová jednička zopakovala měsíc starý triumf nad Italkou ze semifinále turnaje ve Wu-chanu a vzájemnou bilanci si zlepšila na 5:0.

Pětatřicetiletá Američanka letos dosáhla už na čtyřicáté vítězství, což se jí podařilo poprvé od roku 2008. Už jen finálová porážka s Plíškovou jí může překazit návrat do nejlepší desítky světového žebříčku, kde byla naposledy před více než čtyřmi lety.

Finále je na programu zítra v 9 hodin SELČ.

Tenisový turnaj žen Elite Trophy v čínském Ču-chaj (tvrdý povrch, dotace 2 150 000 dolarů):
Dvouhra - semifinále:
Karolína Plíšková (3-ČR) - Svitolinová (8-Ukr.) 6:3, 6:1,
V. Williamsová (1-USA) - Vinciová (4-It.) 6:2, 6:2.

Reklama