Hlavní obsah

Berdych - Kyrgios 6:4Berdych zajistil pro svůj tým výhru v exhibiční lize. Plíšková neuspěla

Šestý tenista světa Tomáš Berdych rozhodl v exhibiční soutěži International Premier Tennis League (IPTL) o dnešní výhře svého celku UAE Royals nad výběrem Singapore Slammers v poměru 26:23. V celku poražených neuspěla před diváky v Manile ve své dvouhře Karolína Plíšková.

Foto: Bullit Marquez, ČTK/AP

Tomáš Berdych při utkání s Nickem Kyrgiosem během exhibice v Manile.

Článek

Berdych nejdříve znovu prohrál v páru s Danielem Nestorem čtyřhru a za stavu 20:19 nastupoval k závěrečné dvouhře proti Nicku Kyrgiosovi. S Australanem minulý týden Kóbe prohrál 2:6, ale tentokrát si držel jistě servis. Zápas Berdych rozhodl za stavu 5:4 při podání Kyrgiose. Sice prohrával 30:40, ale využil možnost tzv. zdvojení bodu, čímž měl setbol, který po náběhu na síť proměnil half volejem.

"Je skvělé takovou výměnou ukončit set. Hlavně jsem se soustředil na forhend, kterým jsem si konec připravil, protože jsem byl v dobré pozici," řekl Berdych na kurtu. "Byl to solidní set, což se v posledním utkání počítá. Je skvělé se s Manilou loučit výhrou a získat tak energii před cestou do Indie," řekl Berdych.

Plíšková duel Slammers s Royals rozehrála v úvodní dámské dvouhře a se Srbkou Anou Ivanovičovou prohrála po vyrovnané bitvě 5:6 a v tie-breaku 5:7.

Z Manily se soutěž přesune do indického Díllí, kde se bude hrát 10. až 12. prosince. Pak tenisté zamíří do Dubaje (14.-16. prosince) a skončí v Singapuru (18.-20. prosince).

Reklama