Hlavní obsah

Šafářová doufá, že po svátcích začne s tréninkem

Tenistka Lucie Šafářová doufá, že se po vánočních svátcích vrátí k tréninku a stihne grandslamové Australian Open. Devátá hráčka světa má od září zdravotní problémy a ještě nezačala s přípravou na příští rok.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Tenistka Lucie Šafářová (vlevo), biatlonistka Gabriela Soukalová a atletka Zuzana Hejnová během vyhlášení novinářské ankety Sportovec roku 2015 v Praze.

Článek

Šafářová prodělala po grandslamovém US Open bakteriální infekci a strávila i týden v nemocnici. Stihla na konci sezony odehrát pár turnajů a pak dvouhru i čtyřhru na Turnaji mistryň, ale od finále Fed Cupu je znovu nemocná.

"Zdraví, zdraví, zdraví," přeje si Šafářová do příštího roku. Finalistka Roland Garros totiž aktuálně zdravá ani trochu není. "Bohužel jsem ještě nezačala k nové sezoně trénovat. Měla jsem odletět na Floridu, ale po prodělané bakteriální infekci se můj stav znovu zkomplikoval a od Fed Cupu se léčím," řekla Šafářová novinářům po vyhlášení ankety Sportovec roku, v níž skončila pátá.

Současné zdravotní komplikace jsou podobné těm předchozím. "Vrátilo se to, ale jiným způsobem," uvedla osmadvacetiletá Brňanka. "Dá se říct, že mi to teďka sedlo na klouby. Jako normální člověk funguju, ale nemůžu zatím dělat žádnou sportovní aktivitu. Mám velké bolesti," popsala, co cítí, když vezme raketu do ruky.

Zrušila už účast na Hopmanově poháru v Perthu, ale myslí na cestu do Austrálie na první grandslam sezony. "Pozitivní je, že se stav začíná zlepšovat. Aspoň to," usmála se zlehka. Po Vánocích dobere další antibiotika. "Doufám, že pak se začnu konečně připravovat na novou sezonu a stihnu Australian Open," uvedla.

S tréninkem bude muset začít pozvolna. "Bude to po strašně dlouhé době, co jsem byla mimo sport, takže budu muset začít od začátku pozvolnou přípravou, potom se vrátit na kurty. Pořád doufám, že není na Austrálii pozdě," zopakovala.

Současné období označila za nejtěžší, co zatím v kariéře zažila. "Vždycky jsem měla zranění na čtrnáct dnů, tři týdny, ale toto trvá od září. Doufám, že už to končí a že opravdu příští sezonu začnu ještě relativně v termínu," řekla Šafářová.

Reklama