Hlavní obsah

Monfils se na poslední chvíli odhlásil z Hopman Cupu

Perth

Francouzský tenista Gaël Monfils se na poslední chvíli kvůli zranění nohy odhlásil z Hopmanova poháru, kde měl vytvořit dvojici s Caroline Garciaovou. Na tradičním turnaji smíšených týmů v Perthu ho nahradí 148. hráč světového žebříčku Kenny De Schepper.

Gael Monfils

Článek

Hopman Cup začíná v neděli 3. ledna, Francouzi hrají svůj první zápas v pondělí proti britskému páru Heather Watsonová, Andy Murray. Zatím není jasné, zda zranění ovlivní i Monfilsovu účast na Australian Open.

Změnu v týmu musela už dříve před startem Hopman Cupu udělat Česká republika, kde nahradila Lucii Šafářovou její fedcupová spoluhráčka Karolína Plíšková. Společně s Jiřím Veselým vstoupí do exhibičního turnaje v neděli duelem proti "Zlatému" australskému duu ve složení Jarmila Gajdošová, Lleyton Hewitt.

Dalšími soupeři Čechů budou ve skupině A týmy Ukrajiny (Elina Svitolinová, Alexandr Dolgopolov) a favorizovaných Spojených států (Serena Williamsová, Jack Sock). Ve skupině B jsou spolu s Francií a Británií "Zelená" Austrálie (Darina Gavrilovová, Nick Kyrgios) a Německo (Sabine Lisická, Alexander Zverev).

Reklama

Související témata: