Hlavní obsah

Hingisovou zastavila v Gold Coast Pennettaová

GOLD COAST

Vítězné tažení Martiny Hingisové po jejím návratu na kurty zastavila na turnaji v australském Gold Coast Flavia Pennettaová. Italská hráčka porazila v semifinále Hingisovou 1:6, 7:6 (7:2), 6:2 a ve finále si zahraje s českou tenistkou Lucií Šafářovou. Osmnáctiletá hráčka vyřadila třetí nasazenou Rusku Dinaru Safinovou 6:4, 6:2 a bude usilovat o svůj třetí titul na okruhu WTA.

Článek

Šafářová začala sbírat trofeje na WTA Tour v loňském roce. V květnu nejprve vyhrála turnaj v portugalském Estorilu a o tři měsíce později nenašla přemožitelku v americkém Forest Hills. Tenistka, která za měsíc oslaví 19. narozeniny, nyní má šanci v Gold Coastu svou sbírku rozšířit.

Její finálovou soupeřkou však nebude bývalá světová jednička Hingisová, vracející se na kurty po více než tříleté zdravotní pauze. S Pennettaovou totiž prohrála ve třech setech 6:1, 6:7 a 2:6 a navíc si podle agentury AP poranila kyčel. Zranění by nemělo být vážné, nicméně Hingisová se raději odhlásila z dnešního semifinále čtyřhry.

Hingisová: Za pár dnů se dám dohromady

Na dalším turnaji v Sydney by však nechtěla chybět. "Mám teď pár dnů na to, abych se dala dohromady," uvedla. I když cítila v tříslu napětí, chtěla zápas dohrát. "Každý soutěživý člověk se snaží tyto věci potlačit a vydržet do konce. Nechtěla jsem to Pennettaové usnadnit, hrála výborně. Byl to parádní tenis," dodala ostře sledovaná Švýcarka.

Z dalších zdravotních trablů, které její závratnou kariéru málem ukončily už v 22 letech, si nedělala těžkou hlavu. "Nemůžete čekat, že všechno bude perfektní, když jste tři roky skoro nic nemohli dělat," řekla Hingisová a dodala, že se svými výkony v Gold Coastu je nadmíru spokojená.

Česká tenistka Barbora Strýcová se na turnaji v Aucklandu probojovala do finále čtyřhry a v sobotu bude po boku Emilie Loitové usilovat o svůj třetí titul na okruhu WTA. Obě budou mít zároveň šanci překazit možné double Rusky Věry Zvonarevové, která bude hrát o trofej v deblu i singlu.

GOLD COAST
Dvouhra - semifinále:
Šafářová (ČR) - Safinová (3-Rus.) 6:4, 6:2, Pennettaová (4- It.) - Hingisová (Švýc.) 1:6, 7:6 (7:2), 6:2.
AUCKLAND
Dvouhra - semifinále:
Bartoliová (6-Fr.) - Petrovová (1-Rus.) 3:6, 6:4, 2:1 skreč, Zvonarevová (8-Rus.) - Hantuchová (2-SR) 6:2, 6:2.
Čtyřhra - semifinále:
Loitová, Strýcová (Fr./ČR) - Bejgelzimerová, Jugičová- Salkičová (Ukr./Bos.) 6:3, 6:3.

Reklama