Hlavní obsah

Nos počká. Největší rumunská hvězda proti Češkám ve Fed Cupu nastoupí

Aktualizováno

Druhá hráčka světového žebříčku Simona Halepová se rozhodla, že svou operaci nosu odloží a v 1. kole tenisového Fed Cupu proti českým reprezentantkám nakonec nastoupí. O operaci, od které si slibuje konec opakujících se infekcí, přitom informovala až tuto neděli. Zápas Rumunsko - Česko se hraje v Kluži 6. a 7. února.

Foto: Jason Reed, Reuters

Simona Halepová proti Petře Kvitové a spol. nakonec nastoupí.

Článek

"Jsem nadšená. Je to skvělá zpráva, že se Simona Halepová rozhodla nastoupit. Odložila operaci a je připravena hrát," řekla Tecsorová na webu Rumunské tenisové federace při dnešním oznámení nominace.

"Dělal jsem nominaci s tím, že Halepová bude hrát. Teď jen z pozice favorita, kdyby hrálo Rumunsko bez ní, je to zase úplně otevřený zápas," řekl ČTK kapitán Petr Pála. "Stejně to bude na nás. Je třeba to vymyslet a udělat tak, aby byly holky v pohodě, zdravé a dobře naladěné, což je nejlepší cesta, jak uspět," doplnil Pála.

Čtyřiadvacetiletá Halepová odehrála za Rumunsko ve Fed Cupu celkem osmnáct zápasů a bilanci má 12:6, ve dvouhře vyhrála deset ze třinácti duelů. "Zdobí ji výborný pohyb a vyrovnanost úderů. Je vždycky solidní, o to více mě překvapilo, že zrovna ona prohrála v 1. kole Australian Open," řekl Pála o rumunské jedničce.

I když bude za Rumunsko hrát její největší hvězda, české tenistky i tak budou plnit roli favoritek. Vítězky čtyř z posledních pěti ročníků soutěže budou reprezentovat Petra Kvitová, která se v nedávno rozloučila s trenérem Davidem Kotyzou, světová dvanáctka Karolína Plíšková, překvapení Australian Open Barbora Strýcová a mladá Denisa Allertová. Ve výběru naopak nefiguruje kvůli nemoci Lucie Šafářová.

Reklama

Související témata: