Hlavní obsah

Program Australian Open: Štěpánek chce do finále čtyřhry, Federer vyzve Djokoviče

Andrea Hlaváčková a Lucie Hradecká nejsou jediné, kdo si z českých tenistů může zahrát finále Australian Open. Radek Štěpánek s Kanaďanem Danielem Nestorem se v semifinále mužské čtyřhry utkají s uruguaysko-španělským párem Cuevas, Granollers. V 9:30 čtvrteční program vyvrcholí ostře sledovaným semifinále mužské dvouhry mezi Novakem Djokovičem a Rogerem Federerem.

Foto: Rick Rycroft, ČTK/AP

Český tenista Radek Štěpánek bude bojovat společně s Kanaďanem Danielem Nestorem o finále Australian Open.

Článek

Štěpánkovi s Nestorem se v Melbourne zatím daří na výbornou. Na cestě do semifinále ztratili jediný set a vyřadili už dva nasazené páry. Kubota s Matkowskim a Hueye s Mirnym. To Cuevas s Granollersem ve třech předchozích duelech museli o své výhře rozhodnout až ve třetím setu. I proto jsou Štěpánek s Nestorem považováni za mírné favority.

Druhé semifinále se odehraje v Aréně Roda Lavera a obstarají ho Francouzi Mannarino, Pouille a sedmý nasazený britsko-brazilský pár Jamie Murray, Soares. Po nich se na největším dvorci v areálu odehrají obě semifinále ženské dvouhry. Světovou jedničku Serenu Williamsovou vyzve Polka Radwaňská, Němka Kerberová se pokusí zastavit tažení Kontaové z Velké Británie.

Bonbónkem na závěr bude úvodní třaskavé semifinále mezi největším favoritem turnaje Novakem Djokovičem a miláčkem většiny tenisových fanoušků Rogerem Federerem ze Švýcarska. Oba tenisté mají vyrovnanou bilanci zápasů 22:22, za mírného favorita je ale považovaná světová jednička ze Srbska Djokovič. Sport.cz bude zápas vysílat v podrobné on-line reportáži.

Čtvrteční program tenisového grandslamového turnaje Australian Open:
Arena Roda Lavera:
1:00 Mannarino, Pouille (Fr.) - J. Murray, Soares (7-Brit./Braz.)
3:30 S. Williamsová (1-USA) - A. Radwaňská (4-Pol.)
Kerberová (7-Něm.) - Kontaová (Brit.)
9:30 Djokovič (1-Srb.) - Federer (3-Švýc.)
Kurt č. 3:
2:00 Nestor, Štěpánek (Kan./ČR) - Cuevas, Granollers (16-Urug./Špa.)

Reklama

Související témata: