Hlavní obsah

Pála: Halepovou nemá cenu řešit

Praha

Speciálem vyrazily v pondělí české tenistky k nejtěžšímu zápasu 1. kola Fed Cupu minimálně za poslední čtyři roky. V roce 2012 se jim podařilo zaskočit ambiciózní Němky, teď se o víkendu představí v rumunské Kluži proti soupeřkám, za které hraje také světová trojka Simona Halepová.

Foto: Michal Krumphanzl, ČTK

Kapitán ženské tenisové reprezentace Petr Pála a Petra Kvitová na pražském letišti ještě před odletem k utkání 1. kola Světové skupiny Fed Cupu v Rumunsku.

Článek

„Mám pocit, že šance jsou naprosto vyrovnané. Nejdřív se řeklo, že Halepová hrát bude, pak nebude, teď zas bude, asi to není potřeba řešit," řekl český kapitán Petr Pála, který dovedl Češky ke čtyřem velkým triumfům.

Obhajoba ale bude složitá. I v případě úspěchu v Rumunsku by český tým odehrál další zápasy na cizí půdě. „Kdyby Halepová nenastoupila, určitě bychom byli favority. Je to ale strašně solidní hráčka. Má dobrou bilanci proti našim holkám, tak uvidíme, jestli bude kurt rychlý, nebo pomalý, ale máme tak silnou sestavu, že jsme schopni porazit je i s Halepovou," věří Pála.

Jako kapitán má výhodu, že na dvouhry může využít vlastně všechny hráčky z kvarteta Kvitová, Karolína Plíšková, Strýcová, Allertová.

„Máme několik možností, což je dobré," tvrdí kapitán. O deblu má ale jasno. Šly by na něj loňské finálové hrdinky Strýcová s Plíškovou.

Reklama

Související témata: