Hlavní obsah

Tenistky si v Kluži zvykají na povrch, který se špiní od míčů

Kluž

Druhým dnem si české tenistky zvykají na pomalý povrch v Kluži před víkendovým utkáním 1. kola Fed Cupu proti Rumunsku. Od pondělí naplno a bez omezení trénuje také domácí jednička Simona Halepová.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Radost českého fedcupového týmu ze zisku trofeje. Povede se to i letos?

Článek

České obhájkyně titulu v úterý trénovaly v hale Polivalenta dvoufázově. Petra Kvitová si zahrála na body s Barborou Strýcovou. Na dvorci se vystřídaly také Karolína Plíšková s Denisou Allertovou. Každá z nich může zasáhnout do dvouher.

"Musíme to brát spíš jako výhodu, že máme více možností a na čtyři dvouhry se dají nasadit různé hráčky," těší kapitána Petra Pálu, že nemusí spoléhat na jednu tenistku. Kvitová sice je jasnou jedničkou a oporou fedcupového týmu, která má lví podíl na čtyřech triumfech v uplynulých pěti letech, ale přesto sestava není jednoznačná. "Uvidíme, jak to holkám půjde v tréninku, jak se budou cítit," řekl Pála.

Hráčky se druhý den zas o něco více sžily s pomalejším povrchem. "Trénink byl lepší než v pondělí a doufám, že se to na víkend zlepší," řekla světová devítka Kvitová na facebooku českého týmu. "Je to den ode dne a každý trénink lepší. Holky si pomalu zvykají," přitakal kapitán Pála, který vede fedcupový výběr osmým rokem.

Na videu z přípravy je vidět, jak se kurt od tenisáků špiní. "Není to moc příjemné, ale pro každého to je stejné. Chlupy máme všude," smála se Strýcová.

Český tým se snažil i sledovat trénink domácího výběru. Za zvěda byl trenér týmu David Kunst. "Koukal, ale říkal, že toho moc neobjevil," uvedl Pála.

Od začátku je v přípravě s Rumunkami Halepová. Světová trojka kvůli Fed Cupu odložila plánovanou operaci nosu a podle rumunských médií hraje naplno.

Rumunky v poslední době vyhrály už sedm zápasů v řadě a díky tomu jsou ve Světové skupině Fed Cupu po dlouhých 24 letech. Cestou mezi elitu mimo jiné na podobně pomalém povrchu porazily doma Srbky a Španělky. "(Povrch) Je pomalejší než v Austrálii, rychle si ale zvykáme a umíme na něm vyhrávat," řekla dvojka rumunského týmu Monica Niculescuová (37. dvouhra WTA) pro server Dolce Sport.

Reklama

Související témata: