Hlavní obsah

Hewitt se v Davisově poháru představí jako hrající kapitán

Melbourne

Australský tenista Lleyton Hewitt se šest týdnů poté, co ukončil kariéru, znovu vrátí na kurty a v roli hrajícího kapitána nastoupí v úvodním kole Davisova poháru proti USA. Jeho zařazení do sestavy namísto nemocného Nicka Kyrgiose dnes potvrdilo vedení australského týmu, do dvouher ale předběžně nahlásilo dvojici Bernard Tomic, Sam Groth.

Foto: Profimedia.cz

Lleyton Hewitt se takhle na Australian Open loučil s kariérou. Teď by mohl zasáhnout do Davis Cupu.

Článek

Pětatřicetiletý Hewitt tak nejspíš bude v pátek plnit jen roli náhradníka a o jeho případném nasazení do hry se rozhodne až v průběhu víkendu. Ke čtyřhře je nominován spolu s Grothem John Peers, sestava se ale může změnit. Nastoupit by Hewitt eventuálně mohl i v nedělních odvetných dvouhrách.

Sám hráč to však považuje za krajně nepravděpodobné. "Pohybuju se ale v Davis Cupu dost dlouho na to, abych věděl, že je potřeba mít připravené náhradníky a záložní plány," řekl vítěz týmové soutěže z let 1999 a 2003 novinářům s tím, že na kurt by šel až v okamžiku, kdy by nebyl nikdo jiný k dispozici.

Dnešní los v Melbourne rozhodl o tom, že duel Austrálie s USA zahájí Grothovo utkání s Johnem Isnerem, k druhé dvouhře nastoupí Tomic proti Jacku Sockovi.

Držitel dvou grandslamových titulů Hewitt ukončil kariéru po vyřazení ve druhém kole na lednovém Australian Open a v duelu s USA si nyní odbude premiéru coby kapitán. Podle trenéra australského daviscupového týmu Jasona Stoltenberga by případné Hewittovo nasazení do hry nebyl problém, protože je stále fit a nepřestal trénovat.

Reklama

Související témata:
  4 : 5 Bejlek - Blinkovová 4 : 5 probíhá Živě
20240424T19 : 45:00+0200
Bejlek vs. Blinkovová
Bejlek vs. Blinkovová
Bejlek
Blinkovová
  Macháč - Ruusuvuori zítra 11 : 00
20240425T11 : 00:00+0200
Macháč vs. Ruusuvuori
Macháč vs. Ruusuvuori
Macháč
Ruusuvuori
  Hanfmann - Menšík zítra 11 : 00
20240425T11 : 00:00+0200
Hanfmann vs. Menšík
Hanfmann vs. Menšík
Hanfmann
Menšík