Hlavní obsah

Významný sponzor zůstane Šarapovové věrný i po dopingovém odhalení

Londýn

Výrobce raket Head na rozdíl od několika jiných sponzorů ruskou tenistku Marii Šarapovovou po oznámení dopingu nezavrhl a hodlá s ní prodloužit smlouvu. Americká společnost Nike, švýcarská hodinářská firma TAG Heuer i německá automobilka Porsche s pětinásobnou grandslamovou šampiónkou po jejím pondělním přiznání, že měla při letošním Australian Open pozitivní test na meldonium, naopak přerušily spolupráci.

Foto: Damian Dovarganes, ČTK/AP

Ruská tenistka Maria Šarapovová.

Článek

Výkonný ředitel Headu Johan Eliasch soudí, že si Šarapovová za léta úspěšné spolupráce zasloužila právo na pochybnosti. "Upřímnost a odvaha, kterou prokázala, když oznámila a uznala svou chybu, byla obdivuhodná. Head je hrdý na to, že za Marií stojí teď i v budoucnu, a hodlá prodloužit její smlouvu," dodal.

Osmadvacetiletá Ruska podle zástupců Headu neužívala meldonium, aby si pomohla na kurtu. Eliasch věří, že látku užívala kvůli zdravotním problémům. Šarapovová má nicméně až do vyšetření případu zastavenou činnost a hrozí jí až čtyřletý trest.

I z ekonomického hlediska přijde nejbohatší sportovkyni světa chyba draho. Právě reklamní smlouvy tvoří tři čtvrtiny jejích příjmů, z roční sumy téměř 30 miliónů dolarů je to asi 23 miliónů. Dalšími významnými partnery Šarapovové jsou Avon či Evian.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články