Hlavní obsah

Murray kritizoval vlastního sponzora. Nechápe, proč se Šarapovovou prodlouží smlouvu

Indian Wells

Jakmile ruská tenisová hvězda Maria Šarapovová oznámila svůj pozitivní dopingový nález, sponzoři se ihned začali hlásit, že s bývalou světovou jedničkou zastavují spolupráci. S jedinou výjimkou, kterou moc nechápe její „stájový kolega“ a světová mužská světová dvojka Andy Murray.

Foto: Andrew Boyers, Reuters

Britský tenista Andy Murray.

Článek

Murraymu dodává rakety, stejně jako Šarapovové, firma Head, která se trochu překvapivě navzdory dopingovému hříchu a pravděpodobně dlouhému distancu pro svoji klientku rozhodla s Ruskou jednat o prodloužení smlouvy.

„Myslím, že tohle rozhodnutí je hodně zvláštní vzhledem k tomu, co se v posledních dnech událo," kroutil hlavou při rozhovorech s novináři v americkém Indian Wells Murray.

„V tuhle chvíli je třeba především zjistit co nejvíc faktů a nechat věci vyplout na povrch. Asi by si měli (Head) zjistit co nejvíc informací, než se rozhodnou prodloužit kontrakt. Tak bych alespoň jednal já," pokračoval dvojnásobný grandslamový šampión.

Dříve bylo testů moc, teď zase málo

Sám Brit se vždy otevřeně stavěl do role nepřítele dopingu či jiných nekalých praktik. A dlouhodobé užívání meldonia, k němuž se Šarapovová přiznala, odsuzuje, pokud to není ze zdravotního hlediska nezbytně nutné.

Ruská tenistka uvedla, že lék užívala od roku 2006 (na listě zakázaných prostředků je teprve od letošního ledna), přitom výrobce látky uvádí, že by se měla užívat jen v rozmezí čtyř až šesti týdnů a maximálně dvakrát až třikrát v roce.

„Pokud berete pravidelně lék, který je na předpis a neužíváte ho na to, k čemu je určen, pak ho nepotřebujete. Užíváte ho pak pro vedlejší účinky, které mají vliv na zvýšení vaší výkonnosti. To je pochopitelně zcela špatně," nebral si servítky Murray.

Byť je sám odpůrce dopingu, v minulosti si stěžoval na časté návštěvy dopingových komisařů, letos mu naopak připadá frekvence testů nízká: „V minulých letech to byla hrůza, hlavně v poslední sezóně bylo testů strašně moc. Letos jsem ale absolvoval jen dva. Máme přitom už odehrané tři měsíce, takže mi to připadá dost málo."

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NHL

Calgary - San Jose 5:1

Premiérový gól v NHL a navrch bitka. Český útočník zažil v zámoří velký večer
NačítámNačíst další články