Hlavní obsah

Šafářová vybojovala v Miami titul! Djokovič má rekordní triumf na turnajích Masters

Aktualizováno

Česká tenistka Lucie Šafářová vyhrála na tenisovém turnaji v Miami čtyřhru. S Američankou Mattekovou-Sandsovou ve finále porazily Babosovou a Švedovovou 6:3, 6:4. Z titulu ve dvouhře se raduje Novak Djokovič, jenž po vítězství ve finále nad Keiem Nišikorim 6:3, 6:3 slaví v Miami triumf potřetí za sebou.

Foto: Profimedia.cz

Česká tenistka Lucie Šafářová (vlevo) s Američankou Bethanií Mattekovou-Sandsovou na turnaji v Miami.

Článek
Fotogalerie

Šafářová a Matteková-Sandsová byly v Miami třetím nasazeným párem a finále proti turnajovým čtyřkám ovládly bez větších potíží. Soupeřkám pětkrát sebraly servis a po 81 minutách se mohly radovat z titulu. Pro Šafářovou byl na okruhu WTA devátý, pro její americkou spoluhráčku už devatenáctý. Před dvěma týdny vyhrála Matteková-Sandsová čtyřhru i v Indian Wells, kde nastoupila po boku krajanky Coco Vandewegheové.

Vyrovnal se Agassimu

Celkově šestým triumfem v Miami vyrovnal Djokovič floridské maximum Andreho Agassiho a dalším rekordním počinem byl i jeho 28. titul z turnajů Masters. V tomto historickém pořadí se srbský tenista dosud dělil o první místo s Rafaelem Nadalem.

Djokovič, který ve čtvrtfinále vyřadil Tomáše Berdycha, neprohrál v Miami ani set. Do finále přitom vstoupil ztraceným servisem, ale úvodní sadu nakonec rozhodl až pátý brejk, po němž se lídr světového žebříčku ujal vedení 5:3.

"První set, to byla opravdová bitva, ale na jeho konci jsem začal lépe podávat. To v takových zápasech udělá hodně," prohlásil vítěz, jenž poprvé v Key Biscayne triumfoval v roce 2007 jako devatenáctiletý.

V druhém setu naopak šestý nasazený Japonec podání hned v první hře ztratil, a třebaže neúnavně bojoval, bylo postupem času stále jasnější, že s Djokovičem prohraje i pošesté za sebou. Srb ve vzájemné bilanci vede 7:2. "Myslím, že jsem nehrál tak špatně, ale on hrál skvěle," uznal Nišikori.

Djokovič má letos zápasové skóre 28:1, vyhrál čtvrtý turnaj. Jedinou porážku si připsal v Dubaji, kde musel kvůli infekci v oku skrečovat čtvrtfinále s Felicianem Lópezem. V Miami za titul získal přes milión dolarů a v čele historického pořadí tenisových výdělků předstihl se sumou 98,2 miliónu Rogera Federera.

"Vyhrávám teď velké turnaje, porážím nejlepší hráče. To mi dodává hodně sebedůvěry," řekl Djokovič po 63. titulu z okruhu ATP. Nyní ho čeká antuková část sezóny, v níž by chtěl v Paříži získat poslední chybějící grandslam. "To je mým cílem každý rok, ale nejsem jediný, kdo tam chce vyhrát. Snad se mi povede načasovat formu," dodal.

Turnaj mužů a žen v Miami (tvrdý povrch):
Muži (dotace 7 037 595 dolarů):
Dvouhra - finále:
Djokovič (1-Srb.) - Nišikori (6-Jap.) 6:3, 6:3.
Ženy (dotace 6 844 139 dolarů):
Čtyřhra - finále:
Matteková-Sandsová, Šafářová (3-USA/ČR) - Babosová, Švedovová (4-Maď./Kaz.) 6:3, 6:4.

Reklama

Související témata: