Hlavní obsah

Kotyza možná nepovede Wozniackou ani na French Open. V ohrožení je i olympiáda

Kodaň

Začátek angažmá u bývalé světové jedničky Caroliny Wozniacké si kouč David Kotyza nejspíš představoval úplně jinak. Podle informací z dánského tisku je možné, že jeho svěřenkyně zmešká kvůli zranění kotníku i grandslamového French Open. V ohrožení je také start na olympiádě.

Foto: Geoff Burke, Reuters

Caroline Wozniacká během turnaje v Miami.

Článek

Jen co začal Kotyza přípravu s Wozniackou na antukovou sezónu, rodačka z Odense si přivodila nepříjemné zranění kotníku.

„Caroline se zranila na konci tréninku. Nepříjemně si otočila pravý kotník. Byla odvezena do nemocnice, kde zjistili, že má tři poškozené vazy. Jeden z nich má přetržený. Kotník měla velmi oteklý," informoval manažer tenistky Mikkel Nissen list Ekstrabladet.

Kvůli otoku nedostala na kotník sádru, ale jen speciální dlahu. „Nejprve bylo potřeba, aby splaskl otok. Podle odborníků podobné zranění zabere až šest týdnů," pokračoval manažer.

Wozniacká kvůli zranění přišla o Fed Cup v Káhiře a také o turnaj v Istanbulu, kde předloni triumfovala. A co hůř, pokud bude blonďatá tenistka mimo hru skutečně šest týdnů, v ohrožení by byl i její start na grandslamovém French Open.

Kvůli už jisté absenci ve Fed Cupu navíc nemusí Wozniacké vyjít ani účast na olympiádě. K ní potřebuje podle informací ITF odehrát ve Fed Cupu ještě jeden zápas. S Wozniackou přitom Dánsko počítalo pro Rio jako s vlajkonoškou celé výpravy. ITF může případně kvůli zranění zvážit pro bývalou světovou jedničku výjimku, či jí pro hry udělit divokou kartu.

„Musíme o tom s ITF zahájit dialog. Pro nás to má velký význam. A to nejen pro tenis, ale pro celý dánský sport. Vždyť jde o vlajkonošku celé výpravy. A samozřejmě jde o Caroline samotnou. Může útočit na medaile," prohlásil šéf dánského tenisového svazu Sune Irgens Alenkær.

Reklama

Související témata:
  4 : 6, 6 : 3, 6 : 3 Bejlek - Blinkovová 4 : 6, 6 : 3, 6 : 3 konec
20240424T19 : 45:00+0200
Bejlek vs. Blinkovová
Bejlek vs. Blinkovová
Bejlek
Blinkovová
  Macháč - Ruusuvuori dnes 11 : 00
20240425T11 : 00:00+0200
Macháč vs. Ruusuvuori
Macháč vs. Ruusuvuori
Macháč
Ruusuvuori
  Hanfmann - Menšík dnes 14 : 00
20240425T14 : 00:00+0200
Hanfmann vs. Menšík
Hanfmann vs. Menšík
Hanfmann
Menšík