Hlavní obsah

Hingisová pořád inspiruje. Dá se od ní spousta věcí odkoukat, shodly se Češky

Lucern

Když se Martina Hingisová stala v roce 1994 tenisovou profesionálkou, byl Denise Allertové rok. Jakmile si měla 23letá Češka podat při losu semifinále Fed Cupu ruku s bývalou světovou jedničkou a pětinásobnou vítězkou grandslamové dvouhry, bylo znát, jak je ze setkání s legendou stále ještě rozpačitá.

Foto: Urs Flueeler, ČTK/AP

Tenistky Švýcarska, vlevo Martina Hingisová a vpravo Timea Bacsinszká oslavují vítězství Viktorije Golubicové nad Karolínou Plíškovou.

Článek

„Když jsem byla menší, asi v roce 2001, tak jsme byli s rodiči v Paříži. Potkala jsem Martinu a byl to pro mě neskutečný zážitek. Mám od ní doma pořád podpis na velkém balónu," vybavila si Allertová.

Hingisová jako sedmnáctiletá poprvé vyhrála Australian Open, stala se nejmladší světovou jedničkou v historii a byla vzorem mnoha začínajícím hráčkám.

„Se ségrou jsme na ni taky koukaly," řekla Karolína Plíšková. „Já sledovala spíš její herní styl, a jak se pohybuje. Měla jsem jinou oblíbenkyni - Steffi Grafovou," přidala se Strýcová.

Nyní pětatřicetiletá Švýcarka s českými kořeny poprvé opustila světový tenis v roce 2002 kvůli problémům s kotníky, návrat o 4 roky později dopadl neslavně kvůli kokainové aféře, ale poslední comeback v roli deblistky vychází Hingisové skvěle. V  páru s Indkou Mirzaovou přidala do své sbírky další tři grandslamové tituly ve čtyřhře, celkem jich tedy má už 12.

„Počíná si skvěle. I teď na ni kouknu, jak hraje v deblu míče rychle po odskoku. Kámošky sice moc nejsme, ale mluvíme česky o ženských věcech. A mám z ní dobrý dojem," prohlásila Strýcová.

„Mně se líbí, jak u toho přemýšlí hodně dopředu. Výborně předvídá. Ze začátku to bylo zvláštní ji vídat zblízka, jako u všech co odmalička obdivujete. Takže poprvé na turnaji to byl menší šok," tvrdila Allertová

„Já jsem hlavně ráda, že už nenastoupí v singlu. Všichni by to brali, když dvouhru nehraje, ale já si myslím, že tenis umí dostatečně, aby nás všechny mohla trápit," oddechla si Plíšková.

Reklama

  4 : 6, 6 : 7 Hanfmann - Menšík 4 : 6, 6 : 7 konec
20240425T15 : 00:00+0200
Hanfmann vs. Menšík
Hanfmann vs. Menšík
Hanfmann
Menšík
  6 : 4, 1 : 6, 6 : 2 Macháč - Ruusuvuori 6 : 4, 1 : 6, 6 : 2 konec
20240425T11 : 10:00+0200
Macháč vs. Ruusuvuori
Macháč vs. Ruusuvuori
Macháč
Ruusuvuori